SD-politiker bar kniv på allmän plats

Publicerad 2011-05-02

En 21-årig man som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i en kommun i Mellansverige har dömts till böter för våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

Det var i oktober 2009 som 21-åringen omhändertogs av polis i samband med ett krogbesök i Örebro. Polisen gjorde bedömningen att mannen var för berusad för att ta hand om sig själv men när 21-åringen skulle föras till arresten gjorde han utfall mot polisen.

Månaden efter hittade polis en kniv på mannen när han visiterades på Drottninggatan i Örebro. Örebro tingsrätt dömer nu sverigedemokraten till 5600 kronor i böter för brott mot knivlagen och våldsamt motstånd. Samtidigt frias han för hot mot tjänsteman, missbruk av urkund och falsk tillvitelse.

21-åringen är idag ersättare för Sverigedemokraterna i fullmäktige i en kommun i Mellansverige.

I förhör med polisen har 21-åringen nekat till våldsamt motstånd men erkänt brott mot knivlagen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro