SD-politiker bar kniv på allmän plats

Publicerad 2011-05-02

En 21-årig man som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i en kommun i Mellansverige har dömts till böter för våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

Det var i oktober 2009 som 21-åringen omhändertogs av polis i samband med ett krogbesök i Örebro. Polisen gjorde bedömningen att mannen var för berusad för att ta hand om sig själv men när 21-åringen skulle föras till arresten gjorde han utfall mot polisen.

Månaden efter hittade polis en kniv på mannen när han visiterades på Drottninggatan i Örebro. Örebro tingsrätt dömer nu sverigedemokraten till 5600 kronor i böter för brott mot knivlagen och våldsamt motstånd. Samtidigt frias han för hot mot tjänsteman, missbruk av urkund och falsk tillvitelse.

21-åringen är idag ersättare för Sverigedemokraterna i fullmäktige i en kommun i Mellansverige.

I förhör med polisen har 21-åringen nekat till våldsamt motstånd men erkänt brott mot knivlagen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA