sdpol_stig-erik_werner_464_01.jpg

Stig-Erik Werner i samband med att Försvarskåren Sveriges Självförsvar i maj anordnande en demonstration mot ett moskébygge i Göteborg.

SD-politiker utesluts

Publicerad 2011-09-20

Sverigedemokraten Stig-Erik Werner som sitter som ersättare för partiet i Tidaholms kommunfullmäktige utesluts ur partiet. Trots uteslutningen tänker han behålla sitt uppdrag i fullmäktige.

Det är tidningen Skaraborgsbygden som rapporterat om att Sverigedemokraterna har uteslutit Stig-Erik Werner. Werner säger till Expo.se att han inte accepterar grunderna för uteslutningen och därför kommer att sitta kvar i fullmäktige.
– Jag sitter kvar som vanligt. Nu tänker jag vara jättejobbig. De lyssnar inte på mig, varför ska jag då lyssna på dem? Det är egentligen inte fullmäktige som jag vägrar att hoppa av, utan det är SD jag vägrar att lämna, säger Werner.

Werner uppger själv att det är hans deltagande i högerextrema Försvarskåren Sveriges självförsvar, FSS, som ligger bakom beslutet. Bland annat deltog Werner på en antimuslimsk protest som organisationen arrangerade tidigare i år i Göteborg. Werner säger att han under en kort period var med i FSS men menar att han lämnade den när det stod klart vilka som låg bakom.
– Jag har försökt förklara det för Sverigedemokraterna. Men det gick absolut inte in. De säger bara "ut med dig", ingenting om varför.

Hanna Wigh, distriktsordförande för Sverigedemokraterna, säger att hon inte kan berätta så mycket eftersom det rör sig om ett personärende. Hon säger dock att Werner fått ge sin syn på saken och att ärendet är väl utrett. På frågan om uteslutningen har att göra med att Werner varit aktiv i FSS svarar hon att det är ett av motiven till deras beslut.
– Vi har kommit fram till att han inte delar vår ideologi och att han inte representerat oss, säger Hanna Wigh.

Werner är partiets enda ersättare i Tidaholms kommunfullmäktige. Det innebär att han kommer att kallas in om den ordinarie ledamoten är frånvarande. Wigh tror inte att det kommer att leda till några större problem för partiet.
– Jag tycker att det är beklagligt, men det är hans val. Jag tror inte att det kommer att påverka vår representation i Tidaholm.

Werner är även drivande i organisationen Nationalkåren, som består av avhoppande aktivister från FSS.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro