sdpol_william_petzall_464_05.jpg

Riksdagsmannen William Petzäll lämnade Sverigedemokraterna på måndagen. Han har valt att behålla sin riksdagsplats mandatperioden ut som politisk vilde, en ganska isolerad tillvaro för en riksdagsman. Foto: Expo

Starka reaktioner från SD mot Petzäll

Publicerad 2011-09-27

Efter att riksdagsledamoten William Petzäll gick ut med att han lämnar Sverigedemokraterna men sitter kvar i riksdagen har många före detta partikamrater reagerat. Den politiske samordnaren i Sverigedemokraterna, Christoffer Dulny, skriver på Facebook: "är du nöjd nu ditt kräk".

Det var på måndagen som Petzäll gick ut med att han lämnar Sverigedemokraterna men ändå sitter kvar i riksdagen. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Partiet uppmanade Petzäll att lämna riksdagen. Andra har twittrat eller bloggat, Christoffer Dulny skrev på Facebook:

"Sveket är totalt hoppas du är nöjd ditt kräk".

Sverigedemokraternas pressekreterare, Eric Myrin, försöker lugna ner sin partikamrat på Facebook.

"Uppmanar er att ta bort dessa kommentarer. Tjänar ingenting till att hetsa upp stämningen.", skriver Myrin till svar.

Pressekreteraren Linus Bylund säger till Expo.se att Dulny kan ha talat om vem som helst och uppger att partiet inte kommer kommentera inlägget.

– Problemet är väl att ni har snokat på hans Facebook och tror att det är någon sorts offentlig arena som ni ska dra upp i ljuset, han kan väl utrycka frustration och saker på Facebook utan att ni ska börja gnälla.

Till nyheter24 sa riksdagsledamoten, Erik Almqvist, på måndagen att Petzäll försökt pressa partiet på pengar och att han sett Petzäll på festbilder. Erik Almqvist skriver senare i en konversation på Facebook att han ångrar sina uttalanden till nyhetssajten.

"Men visst, man ska akta sig för att uttala sig när man är starkt känslomässigt påverkad och upprörd. För det är de små detaljerna som sedan förstoras upp, vinklas och tolkas. Det var inte bra, men inget annat är bra i den här soppan heller och det hade inte behövt bli så här." skriver Almqvist.

Victoria Wärmler som sitter för Sverigedemokraterna i Grums kommunfullmäktige skriver på sin twitter "Till William Petzäll från en SD-väljare" och länkar till en blogg som skriver:

"Idag framstår du som en opportunistisk pundare och närig spoling. Gör det enda hedervärda och ställ din riksdagsplats till förfogande. Efter det kan du engagera dig i vad du vill och göra det på egen merit".

Den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten, Carina Herrstedt, varnar partiets riksdagsledamöter i ett mejl som citerats i flera medier för konsekvenserna av bloggandet och twittrandet kring Petzäll.

"...nu är pajkastningen igång. Vad tjänar partiet på detta?
Personligen tycker jag att det är väldigt lågt..."

Hon skriver även:

"Förvåna inte er om detta kommer att målas upp som förtal emot William oaktat vad som är sant och inte media gör vad som och vem vet hur William agerar nu när vi kastat första stenen..."

Erik Almqvist vill inte kommentera uppgifterna till Expo.se. Expo.se har även sökt Carina Herrstedt och Victoria Wärmler för en kommentar.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro