Åtalas för att klätt ut sig till Hitler på bar

Publicerad 2012-12-03

En 24-åring åtalas för att på en bar i centrala Jönköping tagit på sig en armbindel med ett hakkors. Mannen bar även ett järnkors på bröstet och hade målat Hitlermustasch. Mannen erkänner att han klätt ut sig till Hitler men nekar brott.

Den 3 november på en fest på Bongo bar i Jönköping satte 24-åringen på sig en armbindel med ett hakkors. Han hade även en järnkors-brosch på bröstet och målat en Hitlermustasch. Själv menar 24-åringen att det bara var en "kul grej" i samband med en maskerad. Han sa att han dragit lott om vad man ska klä ut sig till och att han då fått lotten "nazist". 24-åringen uppger att han köpt armbindeln på nätet.

24-åringen kommer att åtalas av Jönköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Omkring 150 personer befann sig på baren vid det aktuella tillfället.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA