Åtalas för att klätt ut sig till Hitler på bar

Publicerad 2012-12-03

En 24-åring åtalas för att på en bar i centrala Jönköping tagit på sig en armbindel med ett hakkors. Mannen bar även ett järnkors på bröstet och hade målat Hitlermustasch. Mannen erkänner att han klätt ut sig till Hitler men nekar brott.

Den 3 november på en fest på Bongo bar i Jönköping satte 24-åringen på sig en armbindel med ett hakkors. Han hade även en järnkors-brosch på bröstet och målat en Hitlermustasch. Själv menar 24-åringen att det bara var en "kul grej" i samband med en maskerad. Han sa att han dragit lott om vad man ska klä ut sig till och att han då fått lotten "nazist". 24-åringen uppger att han köpt armbindeln på nätet.

24-åringen kommer att åtalas av Jönköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Omkring 150 personer befann sig på baren vid det aktuella tillfället.
Daniel Vergara

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.