Gymnasieskola skapade rasistisk sajt

Publicerad 2012-05-10

John Bauer-gymnasiet i Eskilstuna hjälpte till att bygga upp och lägga ut en rasistsajt på internet, rapporterar Eskilstuna-kuriren.

En man som tidigare dömts för bedrägeri och som deltog på Svenskarnas partis demonstration i Eskilstuna för ett par veckor sedan, fick hjälp av elever och en lärare att bygga upp en internetsajt.

Sajten som liknar en nyhetssajt har publicerat falska uppgifter. Bland annat har det på sajten påståtts att porrfilmer spelas in på socialkontoret och att en kommunfullmäktigeledamot avgått för att lämna över styret till en Sverigedemokrat. Skälet som angavs på sajten var att politikern insett att invandringspolitiken "havererat". Sajten beskrev även somalier som narkomaner och giriga.

Hemsidan har gjorts på John Bauer-gymnasiet som en del av ett elevarbete och en av skolans lärare har hjälpt till att lägga upp sidan på nätet.

Skolan uppger att de inte kände till att de hjälpt till att skapa en rasistsajt. Läraren uppger till Eskilstuna-kuriren att upphovsmannen till sajten kontaktat skolan och sagt att han ville starta en satirisk nättidning. Något som läraren tyckte lät som en bra del i elevernas praktik.

Rektorn Henrik Freed säger att skolan brustit i sina rutiner.

– Vi får lära oss av den här läxan, säger han.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA