Gymnasieskola skapade rasistisk sajt

Publicerad 2012-05-10

John Bauer-gymnasiet i Eskilstuna hjälpte till att bygga upp och lägga ut en rasistsajt på internet, rapporterar Eskilstuna-kuriren.

En man som tidigare dömts för bedrägeri och som deltog på Svenskarnas partis demonstration i Eskilstuna för ett par veckor sedan, fick hjälp av elever och en lärare att bygga upp en internetsajt.

Sajten som liknar en nyhetssajt har publicerat falska uppgifter. Bland annat har det på sajten påståtts att porrfilmer spelas in på socialkontoret och att en kommunfullmäktigeledamot avgått för att lämna över styret till en Sverigedemokrat. Skälet som angavs på sajten var att politikern insett att invandringspolitiken "havererat". Sajten beskrev även somalier som narkomaner och giriga.

Hemsidan har gjorts på John Bauer-gymnasiet som en del av ett elevarbete och en av skolans lärare har hjälpt till att lägga upp sidan på nätet.

Skolan uppger att de inte kände till att de hjälpt till att skapa en rasistsajt. Läraren uppger till Eskilstuna-kuriren att upphovsmannen till sajten kontaktat skolan och sagt att han ville starta en satirisk nättidning. Något som läraren tyckte lät som en bra del i elevernas praktik.

Rektorn Henrik Freed säger att skolan brustit i sina rutiner.

– Vi får lära oss av den här läxan, säger han.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA