Terrororganisation planerade raskrig

Publicerad 2012-05-10

Sammanlagt tio personer i en högerextrem terrororganisation har gripits i Florida. De misstänks för paramilitär träning i syfte att förbereda sig för ett raskrig.

En FBI-infiltratör har samlat bevis mot gruppen American Front, AF, som beskrivs som en rasideologisk och antisemitisk terroristorganisation.

Gruppens ledare, en 39-årig man ska ha förberett sina anhängare på ett "oundvikligt" raskrig. 39-åringen ska ha sagt att han vill döda judar, invandrare och andra minoritetsgrupper, rapporterar Reuters.

39-åringen äger marken i Florida där den paramilitära träningen ska ha bedrivits. I åtalet framkommer även att en militär i armén hjälpt till att träna gruppen i krigsföring.

American Front anklagas för att ha planerat en attack mot Orlandos statshus. De ska även haft planer på att angripa en rivaliserande vit makt-organisation för att skapa medial uppmärksamhet och ha försökt att framställa det biologiska giftet Ricin.

De tio som gripits misstänks för hatbrott, delaktighet i paramilitär träning, och för att skjutit in i en bebodd bostad.

39-åringen har släppts mot borgen på närmare 3,5 miljoner kronor.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA