genre_robert_spencer_464_1.jpg

Robert Spencer i samband med med att han 2010 bjöds in av Sverigedemokraterna att tala i Almdalen. Spencer är en av ledarna bakom den nybildade organisationen SION. Foto Expo

Ny antimuslimsk organisation bildad

Publicerad 2012-01-19

Stop Islamization of Nations, SION, är namnet på en nybildad internationell organisation. Organisationen är ett samarbete mellan två av de främsta antimuslimska grupperna Stop Islamization of America, SIOA, och Stop Islamization of Europe, SIOE. Två av den amerikanska antimuslimska miljöns främsta profiler är valda att leda den.

Den nybildade organisationen uppger att den ska upplysa om att det pågår en "islamisering" av västvärlden och att den bland annat kommer att publicera namn på politiker, akademiker, journalister, artister som "främjar islamiseringen". Enligt den antimuslimska föreställningsvärlden är Europa i full färd med att anpassa sig till islam, en process de kallar för "islamisering" eller "Eurabia".

Organisationen kommer att företrädas av en styrelse som inkluderar flera kända antimuslimska aktivister, bland annat dansken Anders Gravers som leder SIOE. Amerikanen Pamela Geller presenteras som SION:s vd och hennes landsman Robert Spencer har utsetts till vice president.

Pamela Geller har under senare år varit den amerikanska antimuslimska miljöns mest synliga profil. Tillsammans med Rober Spencer har hon varit drivande bakom organisationen Stop Islamization of America.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA