genre_robert_spencer_464_1.jpg

Robert Spencer i samband med med att han 2010 bjöds in av Sverigedemokraterna att tala i Almdalen. Spencer är en av ledarna bakom den nybildade organisationen SION. Foto Expo

Ny antimuslimsk organisation bildad

Publicerad 2012-01-19

Stop Islamization of Nations, SION, är namnet på en nybildad internationell organisation. Organisationen är ett samarbete mellan två av de främsta antimuslimska grupperna Stop Islamization of America, SIOA, och Stop Islamization of Europe, SIOE. Två av den amerikanska antimuslimska miljöns främsta profiler är valda att leda den.

Den nybildade organisationen uppger att den ska upplysa om att det pågår en "islamisering" av västvärlden och att den bland annat kommer att publicera namn på politiker, akademiker, journalister, artister som "främjar islamiseringen". Enligt den antimuslimska föreställningsvärlden är Europa i full färd med att anpassa sig till islam, en process de kallar för "islamisering" eller "Eurabia".

Organisationen kommer att företrädas av en styrelse som inkluderar flera kända antimuslimska aktivister, bland annat dansken Anders Gravers som leder SIOE. Amerikanen Pamela Geller presenteras som SION:s vd och hennes landsman Robert Spencer har utsetts till vice president.

Pamela Geller har under senare år varit den amerikanska antimuslimska miljöns mest synliga profil. Tillsammans med Rober Spencer har hon varit drivande bakom organisationen Stop Islamization of America.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA