SD-ordförande vill kastrera sexförbrytare

Publicerad 2012-09-10

Ronny Karlsson, distriktsordförande och valberedare för Sverigedemokraterna kräver att fyra personer under 15 år som är misstänkta för sexövergrepp ska "kirurgiskt kastreras" och utvisas från landet. Kravet ställdes i söndags på partiets hemsida.

"En 14-årig flicka utsattes i helgen för sexövergrepp av fyra pojkar på en lekplats i Rosengård. Pojkarna, som alla är under 15 år, har nu hörts av polisen och erkänner brott. Straffet måste bli kirurgisk kastrering och utvisning.", skriver Sverigedemokraterna i Krokom under rubriken "Idyllen Rosengård!".

Till Expo Idag bekräftar Karlsson, som sitter i Sverigedemokraternas valberedning och är distriktsordförande i Jämtland och Härjedalen att det är han som publicerat förslaget.

– Det är jag som har skrivit det och jag står för det, säger han.

Karlsson syftar på en händelse i på Oxelplanen i Malmö förra lördagen. Enligt Expressen är en av de pojkar som erkänt sexövergreppet på flickan 12 år. Det har inte framkommit några uppgifter om att pojkarna skulle vara utländska medborgare.

Kirurgisk kastrering på män innebär att man på kirurgisk väg opererar bort testiklarna. Karlsson vill dock inte kommentera sitt förslag närmare.

– Jag har ingen kommentar till er egentligen. Mer än att jag menar det som jag har skrivit, säger han

Så du vill kastrera barn i Sverige?


– Jag kommenterar inte detta mer. Det är enklast så. Jag vinner ingenting på att prata med journalister, säger Karlsson.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen säger till Expo Idag att partiet i dagsläget inte förespråkar kastrering.

– Från partiets sida är det ingen fråga vi driver. När gäller utvisning av 12 åringar så är inte heller det någon fråga som vi driver, men det är svårt att uttala sig om vad som hypotetiskt kan bli möjligt. Vi har ju talat om att sänka straffmyndighetsåldern till 12 år. När det blir tal om utvisning och inte utvisning handlar det om många olika faktorer, så det är svårt att uttala sig om.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA