SD-ordförande vill kastrera sexförbrytare

Publicerad 2012-09-10

Ronny Karlsson, distriktsordförande och valberedare för Sverigedemokraterna kräver att fyra personer under 15 år som är misstänkta för sexövergrepp ska "kirurgiskt kastreras" och utvisas från landet. Kravet ställdes i söndags på partiets hemsida.

"En 14-årig flicka utsattes i helgen för sexövergrepp av fyra pojkar på en lekplats i Rosengård. Pojkarna, som alla är under 15 år, har nu hörts av polisen och erkänner brott. Straffet måste bli kirurgisk kastrering och utvisning.", skriver Sverigedemokraterna i Krokom under rubriken "Idyllen Rosengård!".

Till Expo Idag bekräftar Karlsson, som sitter i Sverigedemokraternas valberedning och är distriktsordförande i Jämtland och Härjedalen att det är han som publicerat förslaget.

– Det är jag som har skrivit det och jag står för det, säger han.

Karlsson syftar på en händelse i på Oxelplanen i Malmö förra lördagen. Enligt Expressen är en av de pojkar som erkänt sexövergreppet på flickan 12 år. Det har inte framkommit några uppgifter om att pojkarna skulle vara utländska medborgare.

Kirurgisk kastrering på män innebär att man på kirurgisk väg opererar bort testiklarna. Karlsson vill dock inte kommentera sitt förslag närmare.

– Jag har ingen kommentar till er egentligen. Mer än att jag menar det som jag har skrivit, säger han

Så du vill kastrera barn i Sverige?


– Jag kommenterar inte detta mer. Det är enklast så. Jag vinner ingenting på att prata med journalister, säger Karlsson.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen säger till Expo Idag att partiet i dagsläget inte förespråkar kastrering.

– Från partiets sida är det ingen fråga vi driver. När gäller utvisning av 12 åringar så är inte heller det någon fråga som vi driver, men det är svårt att uttala sig om vad som hypotetiskt kan bli möjligt. Vi har ju talat om att sänka straffmyndighetsåldern till 12 år. När det blir tal om utvisning och inte utvisning handlar det om många olika faktorer, så det är svårt att uttala sig om.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA