SD-politiker utesluts efter polisanmälan

Publicerad 2012-02-02

Kommunfullmäktigeledamoten i Borås Isabella Demserius utesluts ur Sverigedemokraterna. Uteslutningen sker efter att hon polisanmält gruppledaren Krister Maconi och ordföranden Pontus Fritzson för förskingring och trolöshet mot huvudman.

– Det är en fara för det svenska samhället att man blir bestraffad för att man gör en polisanmälan, säger Demserius till Expo.se.

I augusti förra året polisanmälde sex sverigedemokrater, varav tre då satt i Borås kommunfullmäktige Krister Maconi och Pontus Fritzson för att ha förskingrat ett lokalt partibidrag på 60 000 kronor. I november lades förundersökningen ned eftersom brott inte kunde styrkas.

I efterspelet fick fem Sverigedemokrater som stått bakom anmälan uteslutningsärenden öppnade mot sig. På tisdagen kom beslutet Isabella Demserius utesluts och ytterligare en varnas. Motivet som uppges till uteslutningen är att Demserius ska ha skapat splittring inom partiet, rapporterar Borås tidning.

Demserius säger att ingen från partiledningen varit i kontakt med henne och att de inte har fått hela bilden klart för sig. Hon hävdar att det var rätt att göra en polisanmälan och säger att hon som kassör upptäckte uppenbara fel.

– Det är beklagligt, informationsflödet till partiledningen har stoppats av mellanhänder och opportunister som matar dem med osanningar, säger Demserius.

Isabella Demserius kommer att sitta kvar som politisk vilde i kommunfullmäktige.

Krister Maconi vill inte ge några kommentarer.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA