sdpol_thoralf_alfsson_464_1.jpg

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson döms för ett blogginlägg skrivet 2008. Foto Expo.

SD-riksdagsledamot döms för förtal

Publicerad 2012-06-04

En riksdagsledamot för Sverigedemokraterna dömdes på måndagen för förtal av Malmös tingsrätt.

Thoralf Alfsson, riksdagsledamot publicerade 2008 ett blogginlägg med kränkande uppgifter om en medlem i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund. Alfsson skrev i blogginlägget att personen, som också är målsägande var vänsterextremist och vänsterhuligan. Alfsson påstådd också att personen varit inblandad i flera bråk.

Tingsrätten menar att det inte finns belägg för anklagelserna och de innebär en sådan allvarlig kränkning att Thoralf Alfsson anses skyldig för förtal och ska ersätta personen.

Tingsrätten i Malmö dömde Thoralf Alfsson att betala 5 000 kr i skadestånd till målsägande samt stå för dennes rättegångskostnader.

Thoralf Alfsson vill inte kommentera domen.
Erik Melin

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.