sdpol_thoralf_alfsson_464_1.jpg

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson döms för ett blogginlägg skrivet 2008. Foto Expo.

SD-riksdagsledamot döms för förtal

Publicerad 2012-06-04

En riksdagsledamot för Sverigedemokraterna dömdes på måndagen för förtal av Malmös tingsrätt.

Thoralf Alfsson, riksdagsledamot publicerade 2008 ett blogginlägg med kränkande uppgifter om en medlem i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund. Alfsson skrev i blogginlägget att personen, som också är målsägande var vänsterextremist och vänsterhuligan. Alfsson påstådd också att personen varit inblandad i flera bråk.

Tingsrätten menar att det inte finns belägg för anklagelserna och de innebär en sådan allvarlig kränkning att Thoralf Alfsson anses skyldig för förtal och ska ersätta personen.

Tingsrätten i Malmö dömde Thoralf Alfsson att betala 5 000 kr i skadestånd till målsägande samt stå för dennes rättegångskostnader.

Thoralf Alfsson vill inte kommentera domen.
Erik Melin

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA