Polisman träffades av knallskott

Våldsamt vid motdemonstration. En polisman träffades av ett knallskott i samband med motdemonstrationen mot den antimuslimska manifestationen.

Peter Mangs konspiratoriska världsbild

Dessa omtalade Mangs. Den misstänkte seriemördaren Peter Mangs sökte sig till antisemitiska och konspiratoriska miljöer och var själv aktiv på främlingsfientliga sajter.

Franskt val i helgen

Parlamentsval i helgen. Front National förväntas inte göra något framgångsrikt val. Men partiet har påverkat de största partierna.

Nazist misshandlade politiker i direktsändning

Gripen för misshandel. En parlamentsledamot i Gyllene Gryning såg rött i en direktsänd TV-debatt och misshandlade en kvinnlig politiker.

Polisen dåligt förberedda vid nazistdemonstration

För dåligt bemannade. Polisen är kritiska till sitt eget arbete vid Svenskarnas Partis förstamaj-demonstration som urartade i våldsamheter i Eskilstuna.

Svenska terrorister döms till långa fängelsestraff

Planerade döda journalister. Fyra män döms till tolv års fängelse.

Forskare vittnade om Breiviks världsbild

Rättegångens trettionde dag. Religionsprofessorn Mattias Gardell vittnade i rätten om att Breivik världsbild inte är unik.

SD-riksdagsledamot döms för förtal

Hängde ut meningsmotståndare. Hängde ut en person med namn och påstod att denne varit delaktig i flera bråk.

Israelisk högerextremist vill skjuta flyktingar

Inför ny lag. En högerextrem parlamentsledamot i Israel sa att flyktingar som illegalt tar sig in i landet borde skjutas. I helgen infördes även en kritiserad lagstiftning i landet.

Expert: 10 000 kan dela Breiviks världsbild

Rättegångens tjugonionde dag. Breivik la ut 390 000 på terrordådet.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu