Massivt åtal mot nazistsajt

Publicerad 2013-12-06

Fredrik Vejdeland som är ansvarig utgivare för Svenska motståndsrörelsens nätsajt åtalas i Örebro tingsrätt på 31 punkter. De flesta rör hets mot folkgrupp. Tre punkter gäller uppvigling.

Efter att Juridikfronten anmält Svenska motståndsrörelsens sajt till Justitiekanslern har denne lämnat in en stämningsansökan mot den ansvarige utgivaren Fredrik Vejdeland. Åtalet gäller kommentarer till artiklar som publicerats på sajten. Flera kommentarer innehåller uttryck som "leve nationalsocialismen" och hets mot judar, homosexuella och romer. De anses utgöra hets mot folkgrupp.

Efter att regeringen gett sitt medgivande har även justitiekanslern gått vidare med tryckfrihetsbrottet uppvigling. Det gäller tre publicerade kommentarer som bland annat uppmanar till våld och hot och till att aktivister i Svenska motståndsrörelsen ska beväpna sig.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA