Massivt åtal mot nazistsajt

Publicerad 2013-12-06

Fredrik Vejdeland som är ansvarig utgivare för Svenska motståndsrörelsens nätsajt åtalas i Örebro tingsrätt på 31 punkter. De flesta rör hets mot folkgrupp. Tre punkter gäller uppvigling.

Efter att Juridikfronten anmält Svenska motståndsrörelsens sajt till Justitiekanslern har denne lämnat in en stämningsansökan mot den ansvarige utgivaren Fredrik Vejdeland. Åtalet gäller kommentarer till artiklar som publicerats på sajten. Flera kommentarer innehåller uttryck som "leve nationalsocialismen" och hets mot judar, homosexuella och romer. De anses utgöra hets mot folkgrupp.

Efter att regeringen gett sitt medgivande har även justitiekanslern gått vidare med tryckfrihetsbrottet uppvigling. Det gäller tre publicerade kommentarer som bland annat uppmanar till våld och hot och till att aktivister i Svenska motståndsrörelsen ska beväpna sig.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.