Massivt åtal mot nazistsajt

Publicerad 2013-12-06

Fredrik Vejdeland som är ansvarig utgivare för Svenska motståndsrörelsens nätsajt åtalas i Örebro tingsrätt på 31 punkter. De flesta rör hets mot folkgrupp. Tre punkter gäller uppvigling.

Efter att Juridikfronten anmält Svenska motståndsrörelsens sajt till Justitiekanslern har denne lämnat in en stämningsansökan mot den ansvarige utgivaren Fredrik Vejdeland. Åtalet gäller kommentarer till artiklar som publicerats på sajten. Flera kommentarer innehåller uttryck som "leve nationalsocialismen" och hets mot judar, homosexuella och romer. De anses utgöra hets mot folkgrupp.

Efter att regeringen gett sitt medgivande har även justitiekanslern gått vidare med tryckfrihetsbrottet uppvigling. Det gäller tre publicerade kommentarer som bland annat uppmanar till våld och hot och till att aktivister i Svenska motståndsrörelsen ska beväpna sig.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA