SD-riksdagsman: "Jag är islamofob"

Publicerad 2013-10-21

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson skriver på sin blogg att han är islamofob.

Thoralf Alfsson skriver på sin blogg om åsikter som den norska ultrakonservativa islamska organisationen Islam Net gett uttryck för. För att därefter klistra åsikterna på muslimer generellt.

"Hur skall dessa människor någonsin kunna integreras i ett västerländsk land, Norge eller Sverige? De accepterar inte vår lagstiftning, de accepterar inte vår religion, de accepterar inte vår kultur och de accepterar inte våra värderingar", skriver Alfsson på sin blogg.

Det är den antirasistiska sajten Inte rasist men som var först med att uppmärksamma Thoralf Alfssons blogginlägg "Stening är normalt för en muslim".

Islam Net är en marginaliserad grupp i Norge och den har bland annat stängts av från Oslos universitet.

– Det islamiska rådet i Norge har ingenting med dem att göra och den stora majoriteten muslimer tar avstånd från dem. Detta är radikal konservativ tolkning av Islam, säger Tor Bach, på den antirasistiska norska organisationen Vepsen.

Thoralf Alfsson tolkar det däremot annorlunda och har publicerat flera stötande citat från Islam Net för att sedan dra alla muslimer över en kam:

"Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob. Jag begriper inte heller hur svenska kyrkan kan fortsätta sitt fjäskande med islam, det är fullständigt obegripligt för mig".

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen vill inte kommentera Alfsson utspel om att han är islamofob närmare.

– Förmodligen har han definierat begreppet. För begreppet är problematiskt. Det används för att brännmärka alla människor som på något sätt kritiserar islam. De kallas för islamofober, så jag tror att Alfsson vill använda ett eget begrepp.

Tor Bach menar att Alfsson och ultrakonservativa islamister tolkar islam på samma sätt.

– Sverigedemokraterna och radikala muslimer är väldigt eniga om vad islam står för. Det denna sverigedemokrat gör när han säger att dessa representerar alla muslimer i världen, det är att säga precis samma sak som dessa extremister påstår, säger Bach om Alfssons slutsats.

Thoralf Alfsson har flera gånger uppmärksammats för vad han skrivit på sin blogg. Han har påstått att somalier föder barn för att "utnyttja bidragssystemet" och hävdat att de som kommer till Sverige finansierar terror i Somalia. Han har även ställt sig bakom polisens registrering av romer.

Thoralf Alfsson vill inte kommentera sitt blogginlägg.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA