Trakasserade EU-migrant – döms för ofredande

Publicerad 2014-11-04

En tidigare butikschef döms för ofredande av en tiggare i Göteborg. Mannen hällde flera gånger vatten på en kvinnlig tiggare och döms nu till böter.

Det var på Stigbergstorget i Göteborg i mars som butikschefen på en hemköp butik hällde vatten på en tiggande kvinna två dagar i rad. I förhör och i domstol nekade butikschefen till att han begått något brott. Han har hela tiden hävdat att han hällde vatten på butiksfönstret för att de behövde tvättas. Tingsrätten menar att det är orimligt att mannen av misstag skulle hällt vatten över kvinnan vid totalt fyra tillfällen. Åklagaren yrkade på att butikschefen skulle dömas till fängelse i en månad med anledning av att det skulle röra sig om ett hatbrott och att butikschefens motiv var att kränka kvinnan på grund av hennes nationella eller etniska bakgrund som rom.

Tingsrätten ansåg inte hatbrottsmotivet bevisat och dömer istället mannen för ofredande till 50 dagsböter på 200 kronor vardera. Mannen ska också betala totalt 10 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Expo Idag har tidigare rapporterat om EU-migranters utsatthet i Sverige. Det handlar bland annat om EU-migranter som fått bilar brända och om EU-migranter som misshandlats. Det har även rapporterats om misstänkta mordbränder mot boenden.
Daniel Vergara

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA