Trakasserade EU-migrant – döms för ofredande

Publicerad 2014-11-04

En tidigare butikschef döms för ofredande av en tiggare i Göteborg. Mannen hällde flera gånger vatten på en kvinnlig tiggare och döms nu till böter.

Det var på Stigbergstorget i Göteborg i mars som butikschefen på en hemköp butik hällde vatten på en tiggande kvinna två dagar i rad. I förhör och i domstol nekade butikschefen till att han begått något brott. Han har hela tiden hävdat att han hällde vatten på butiksfönstret för att de behövde tvättas. Tingsrätten menar att det är orimligt att mannen av misstag skulle hällt vatten över kvinnan vid totalt fyra tillfällen. Åklagaren yrkade på att butikschefen skulle dömas till fängelse i en månad med anledning av att det skulle röra sig om ett hatbrott och att butikschefens motiv var att kränka kvinnan på grund av hennes nationella eller etniska bakgrund som rom.

Tingsrätten ansåg inte hatbrottsmotivet bevisat och dömer istället mannen för ofredande till 50 dagsböter på 200 kronor vardera. Mannen ska också betala totalt 10 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Expo Idag har tidigare rapporterat om EU-migranters utsatthet i Sverige. Det handlar bland annat om EU-migranter som fått bilar brända och om EU-migranter som misshandlats. Det har även rapporterats om misstänkta mordbränder mot boenden.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro