sdpol william hahne

Utmanaren till ordförande i SD-Stockholm William Hahne rasar mot partiledningen. Han menar att medlemsutskottet som öppnat ett uteslutningsärende mot honom används som ett "vapen" i ett maktspel. (Foto:Expo)

Hahne om ordförandestriden: "Ett smutsigt spel"

Publicerad 2015-02-27

William Hahne rasar mot Sverigedemokraternas uteslutningsärenden mot personer i hans styrelseförslag. Han anklagar partiets medlemsutskott för att läcka till medier för att skapa ett "mediedrev" som kan påverka valet av styrelse inför distrikts årsmötet i Stockholms stad.

"Medlemsutskottet har en gång för alla bevisat att de saknar både professionalism och opartiskhet och att de används som ett vapen i maktspel och interna konflikter. Sanningen är att man silar mygg och sväljer kameler beroende på den grad av lojalitet man inbillar sig att de olika personerna har.", skriver William Hahne på Facebook.

Striden om ordförandeposten i Sverigedemokraternas distrikt för Stockholm stad är infekterad. Sverigedemokraterna inledde ett uteslutningsärende mot Sverigedemokratisk ungdoms vice ordförande William Hahne kort efter att han meddelade att han kandiderar som ordförande. Partiet anklagar Hahne för att på ett "otillbörligt sätt" använt sig av ett medlemsregister. Partiet utreder även flera kandidater på William Hahnes styrelseförslag efter att Expo Idag granskat dem. Att Sverigedemokraterna gått ut med uppgifterna om att de utreder flera i Hahnes styrelseförslag i ett pressmeddelande irriterar Hahne. I ett Facebookinlägg anklagar han Sverigedemokraternas ledning för att väcka uteslutningsärenden som en del i ett maktspel.

"Detta smutsiga och destruktiva fulspel inom Sverigedemokraterna måste upphöra omedelbart", skriver William Hahne på Twitter och länkar till sin kommentar på Facebook.

"varför denna brådska med att flagga för personärendena? Ja, just det – årsmötet är ju redan nu på söndag. I normala fall är det väldigt mycket ´hysch hysch´kring personärenden – men inte denna gång. När har medlemsutskottet tidigare gått ut i ett pressmeddelande på ett så burdust sätt och aviserat att personärenden öppnats eller kommer att öppnas? Det råder ingen tvivel att detta görs i direkt syfte att försöka påverka utfallet under SD Stockholm stads årsmöte på söndag", skriver Hahne.

Han skriver vidare att det är "iögonfallande vilka metoder man använder sig av för att hindra den interndemokratiska processen". Hahne kallar partiledningen för "desperat". Han skriver att medlemsutskottet används som ett "vapen i ett maktspel och interna konflikter". Hahne menar att medlemsutskottet eller "personer med nära koppling" till det läckt om hans uteslutningsärende till medier med syftet att dra igång ett mediedrev.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof har dementerat att uteslutningsärendet mot Hahne och ytterligare fyra personer på hans förslag till styrelse har att göra med det stundande årsmötet i Stockholm stad.

William Hahnes beskrivning av medlemsutskottet och partiledningen får stöd av Sverigedemokratisk ungdoms ordförande Gustav Kasselstrand, som sprider Hahnes inlägg på Twitter.

Hahnes attack mot partiledningen har väckt ont blod. SD-riksdagsledamoten Jeff Ahl anklagar William Hahne för "hyckleri". Han menar att Hahnes kritik faller platt då han själv hotat en kandidat som ställde upp på ett motförslag till styrelse i SDU.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro