SD-politiker misstänkt för kvinnomisshandel

Publicerad 2015-03-18

En SD-politiker i Dalarna misstänks för att ha misshandlat en kvinna när hon höll i deras 17 månader gamla barn. När Expo Idag når politikern vill han inte kommentera fallet.

Det var i på nyårsafton 2014 som polis kallades till en lägenhet i Dalarna för att kontrollera ett bråk. I polisrapporten framgår det att polisen möttes av en mycket rädd kvinna som skakade och grät. Kvinnan uppgav att mannen hade ryckt tag henne i hår så att hennes huvud for bakåt och skrikit "I will fucking kill you". Under tiden hade kvinnan deras gemensamma barn i famnen.

Mannen ska ha druckit stora mängder vin under flera dagar i samband med den misstänkta misshandeln.

Kvinnan som anmält misshandeln har begärt att mannen åläggs besöksförbud både från att träffa henne och barnet.

Den sverigedemokratiska politikern misstänks för misshandel och olaga hot i polisförhör förnekar han brotten.

När Expo Idag når sverigedemokraten som sitter i ett kommunfullmäktige i Dalarna vill han inte kommentera händelsen. Han vill inte heller kommentera hur han tänker om sitt fortsatta uppdrag inom politiken.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA