SD-politiker misstänkt för kvinnomisshandel

Publicerad 2015-03-18

En SD-politiker i Dalarna misstänks för att ha misshandlat en kvinna när hon höll i deras 17 månader gamla barn. När Expo Idag når politikern vill han inte kommentera fallet.

Det var i på nyårsafton 2014 som polis kallades till en lägenhet i Dalarna för att kontrollera ett bråk. I polisrapporten framgår det att polisen möttes av en mycket rädd kvinna som skakade och grät. Kvinnan uppgav att mannen hade ryckt tag henne i hår så att hennes huvud for bakåt och skrikit "I will fucking kill you". Under tiden hade kvinnan deras gemensamma barn i famnen.

Mannen ska ha druckit stora mängder vin under flera dagar i samband med den misstänkta misshandeln.

Kvinnan som anmält misshandeln har begärt att mannen åläggs besöksförbud både från att träffa henne och barnet.

Den sverigedemokratiska politikern misstänks för misshandel och olaga hot i polisförhör förnekar han brotten.

När Expo Idag når sverigedemokraten som sitter i ett kommunfullmäktige i Dalarna vill han inte kommentera händelsen. Han vill inte heller kommentera hur han tänker om sitt fortsatta uppdrag inom politiken.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro