dick abrahamsson

Foto: Skärmdump

Kent Ekeroths medarbetare ursäktar rasistisk polismisshandel

Publicerad 2016-04-27

Ahad Nobakti kördes ut i skogen utanför Emmaboda, blev kallad "arabjävel" och misshandlades av polisen. Nyheten delades av riksdagsledamoten Kent Ekeroths nära medarbetare med orden: "Det börjar ta emot nu för polisen att se sitt land falla sönder".

Under onsdagen rapporterade tidningen Barometern om Ahad Nobakti som uppges ha körts ut i skogen utanför Emmaboda och misshandlats av polis. Tidningen publicerade också en ljudinspelning som Noktabi har gjort där han får motta rasistiska glåpord och hot av polisen.

– Åk hem din jävla arabjävel, hörs bland annat en av männen, som uppges vara polis, säga på inspelningen.

Nyheten har spridits av flera medier och den aktuella polisen har blivit omplacerad samtidigt som en internutredning har startats. Åklagare ska nu ta ställning till om en förundersökning ska inledas.

Aftonbladet var ett av de medier som återberättade händelsen. Artikeln har en bild av en blödande Nobakti med rubriken "Åk hem till ditt land din jävla arabjävel". Texten har i skrivande stund delats av över 5 000 personer.

En av de som delat artikeln är Richard "Dick" Abrahamsson som arbetar som politisk sekreterare under Kent Ekeroth i justitieutskottet. Dick Abrahamsson reagerar varken på de rasistiska glåporden eller den påstådda misshandeln. I stället uttrycker han förståelse och ursäktar polisens agerande.

Artikeln delas med orden: "Det börjar ta emot nu för polisen att se sitt land falla sönder".

Den första som kommenterar inlägget är Sverigedemokraternas säkerhetsansvariga Bengt Malmberg. Han skriver: "Spottar man på stenen länge nog så..."

 dick abrahamsson hela


Dick Abrahamsson har ett förflutet i det antisemitiska och konspirationistiska Partiet De Fria. Han har tidigare på sin Facebook delat propaganda från den nazistiska mediesajten Motgift samt högerextrema tidningen Nya Tider – en avknoppning från det nu nedlagda Nationaldemokraterna. Han delar även återkommande material från kända antisemiter.

I höstas uttryckte han konspirationistiska uppfattningar i en uppdatering på Facebook: "Ska rädda Sverige från Tritalaterala kommissionen och Bilderberg". Han har delat homofob propaganda från ett klädföretag kopplat till fascistiska gruppen Nordisk ungdom.

Dick Abrahamsson vill inte lämna någon kommentar till Expo utan lägger på luren när vi ringer.
Mikael Färnbo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA