Nazister får fortsatta EU-bidrag – SD-grupp allt närmare bankrutt

Högerextrema APF, en sammanslutning av nazister och fascister i Europa, har beviljats fortsatta bidrag från EU. Fast under striktare villkor. Samtidigt nekas bidrag till SD:s europeiska parti ADDE – som därmed närmar sig bankrutt.

Här skapades hatstormen mot Åhléns-lucian

Hatkampanjen mot Åhléns. Expo kan avslöja att en del av hatstormen mot Åhléns organiserades från en sluten Facebook-grupp för svenska högerextremister.

Så våldsamma är nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen

Expo har kartlagt 159 av de mest aktiva medlemmarna i Nordiska motståndsrörelsen – Sveriges största och farligaste nazistorganisation. Bara under förra året dömdes en dryg fjärdedel för vålds- eller vapenbrott.

Den verkliga skandalen bakom Kinnunen-domen

ANALYS. Riksdagsledamoten Martin Kinnunen döms för skattebrott. Men den verkliga skandalen i bokföringshärvan handlar om rasism – och hyckleri.

Terroranklagad begärs häktad på sannolika skäl

Den 30-åring som igår anhölls misstänkt för terrorbrott begärs nu häktad på sannolika skäl. Åklagaren avböjer att kommentera.

Här är 9 SD-företrädare som blev kvar i partiet trots antisemitiska uttalanden

Antisemitism inom SD. Anna Hagwall utesluts ur Sverigedemokraterna. Men partiets så kallade ”kamp mot antisemitismen” är ett luftslott. Expo listar 9 SD-företrädare – bland annat två lokala gruppledare – som blev kvar i partiet trots att de spridit antisemitiska konspirationsteorier.

SD:s EU-parti riskerar konkurs efter bidragsskandal

Det högerpopulistiska europeiska partiet ADDE, som bland annat låg bakom Sverigedemokraternas gala på Grand Hotel, kan komma att krävas på miljonbelopp av EU-parlamentet. Partiet anklagas för att i strid med reglerna använt EU-pengar för att påverka nationella val, bland annat Brexit-omröstningen.

SD-politiker fråntas vapen – misstänks för våldsförsök och hot mot kvinna

En gruppledare för Sverigedemokraterna i en kommun i Mellansverige har fått vapen och ammunition omhändertagna efter att ha blivit skäligen misstänkt för misshandelsförsök, ofredande samt olaga hot mot en kvinna.

Så hyllar den rasistiska högern Trump

Den rasistiska så kallade alternativa högern i USA har mangrant slutit upp bakom Trump. Nu firar de ”sin” president – och får stöd av svenska högerextremister.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu