10 gripna i Franrike – planerade politikermord

Publicerad 2017-10-18

En högerextrem sammansvärjning har avslöjats i Frankrike. Tio personer har gripits misstänkta för att ha planerat mörda politiker och migranter samt attackera moskéer.

Polisen grep på tisdagsmorgonen nio personer och senare under dagen ytterligare en person. De ska vara mellan 17 och 25 år och befunnit sig i Marseilleområdet. Poliskällor uppger att samtliga har högerextrema kopplingar, enligt flera franska medier rapporterar Dagens Nyheter.

Tillslaget är ett resultat av att polisen i fyra månader bedrivit spaning i regionen. Detta efter att en 21-åring man greps i Tarascon den 28 juni. Hemma hos mannen fann polisen två revolvrar och ett hagelgevär. Samtliga tio som nu har gripits har anknytning till mannen.

21-åringen drev en sajt tillägnad terroristen Anders Behring Breivik, som numer bytt namn till Fjotolf Hansen.

På sajten ska mannen ha skrivit om att döda politiker, "invandrare och militanta jihadister" samt om att attackera moskéer och andra platser där muslimer samlas. Enligt vad Dagens Nyheter uppger ska mannen ha skrivit på sajten:

"Om du också drömmer om att döda dem så kom med oss!"

Den 22 juli 2011 dödade Anders Behring Breivik 77 personer i regeringskvarteret i Oslo och på ön Utøya. Han dömdes till 21 års fängelse för terrordådet.
Anders Dalsbro

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA