BNP anklagar Cameron för att stjäla deras politik

Publicerad 2011-04-15

British National Party, BNP, anklagar premiärminister David Cameron för att ha kapat partiets politik. Cameron sa i ett tal på torsdagen att Storbritanniens invandring är för hög.

BNP:s talesman, Simon Darby, anser att det rör sig om "cynisk opportunism". Han tolkar David Camerons tal som att han försöker fiska efter röster i kommande lokalval genom att stjäla BNP:s politik. Cameron anklagas för att helt plötsligt ha börjat trycka på "knappar för att försöka få folk att tro att han faktiskt gör något åt invandringen", rapporterar Voice Online

BNP är inte de enda som reagerat på Camerons tal. Rykten säger att Camerons utspel lett till spänningar inom regeringskoalitionen. Parlamentsledamoten Nick Clegg, från Liberaldemokraterna, sa efter talet att han inte delade Camerons syn.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro