BNP anklagar Cameron för att stjäla deras politik

Publicerad 2011-04-15

British National Party, BNP, anklagar premiärminister David Cameron för att ha kapat partiets politik. Cameron sa i ett tal på torsdagen att Storbritanniens invandring är för hög.

BNP:s talesman, Simon Darby, anser att det rör sig om "cynisk opportunism". Han tolkar David Camerons tal som att han försöker fiska efter röster i kommande lokalval genom att stjäla BNP:s politik. Cameron anklagas för att helt plötsligt ha börjat trycka på "knappar för att försöka få folk att tro att han faktiskt gör något åt invandringen", rapporterar Voice Online

BNP är inte de enda som reagerat på Camerons tal. Rykten säger att Camerons utspel lett till spänningar inom regeringskoalitionen. Parlamentsledamoten Nick Clegg, från Liberaldemokraterna, sa efter talet att han inte delade Camerons syn.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA