Fläsktrakasserier mot engelska muslimer

Publicerad 2011-02-02

Muslimer i den engelska staden South Shields utanför Newcastle har utsatts för en serie trakasserier. Sedan en tid tillbaka har fläskkött placerats vid moskéer och muslimers bostäder.

Trakasserierna mot stadens muslimer inleddes efter årsskiftet. Sedan dess har någon eller några vid upprepade tillfällen placerat ut fläskkött utanför moskeér och muslimers hem i stadens centrum.

Vid ett tillfälle lämnades bacon utanför ingången till stadens mest populära moské. Polisen har än så länge kunnat bekräfta fem fall av trakasserier. Men enligt The Evening Chronicle befarar lokalpolitiker att det kan finnas ett mörkertal då flera av stadens muslimer är rädda för att anmäla.

Lokalpolitikern Ahmed Khan, som profilerat sig i antirasistiska frågor, säger i The Evening Chronicle att han är besviken över vad som hänt. Samtidigt hoppas han att attackerna inte är allvarligt menade.
– Om dessa rasistiska attacker handlar om hat måste något göras innan det spårar ur.

Polisen har i dagsläget inga misstänkta men arbetar nära de muslimska församlingarna för att hitta ledtrådar och få alla som drabbas att anmäla.
Daniel Poohl

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro