LSU Stänger dörren för SDU

Publicerad 2011-06-28

Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, LSU, vill inte bidra till en normalisering av rasismen i Sverige. Därför släpper de inte in Sverigedemokraternas ungdomsförbund i organisationen, skriver ordförande Seher Yilmaz på Brännpunkt.

Sverigedemokraternas "riksdagsinträde är ett symptom för att rasismen är högst närvarande i dag", skriver Seher Yilmaz på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt på tisdagen. Yilmaz är ordförande i LSU och låter meddela att en enhällig styrelse satt stopp för Sverigedemokraternas ungdomsförbunds, SDU, intåg i LSU.

Enligt Yilmaz var det i maj som företrädare för SDU skickade ut en trevare till LSU. Någon formell ansökan har SDU inte gjort, men styrelsen för Sveriges ungdomsorganisationer ger dem nobben ändå. Anledningen är att Yilmaz anser att hennes organisation har ett ansvar att stå upp mot de "rasistiska idéer" som finns i samhället.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA