LSU Stänger dörren för SDU

Publicerad 2011-06-28

Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, LSU, vill inte bidra till en normalisering av rasismen i Sverige. Därför släpper de inte in Sverigedemokraternas ungdomsförbund i organisationen, skriver ordförande Seher Yilmaz på Brännpunkt.

Sverigedemokraternas "riksdagsinträde är ett symptom för att rasismen är högst närvarande i dag", skriver Seher Yilmaz på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt på tisdagen. Yilmaz är ordförande i LSU och låter meddela att en enhällig styrelse satt stopp för Sverigedemokraternas ungdomsförbunds, SDU, intåg i LSU.

Enligt Yilmaz var det i maj som företrädare för SDU skickade ut en trevare till LSU. Någon formell ansökan har SDU inte gjort, men styrelsen för Sveriges ungdomsorganisationer ger dem nobben ändå. Anledningen är att Yilmaz anser att hennes organisation har ett ansvar att stå upp mot de "rasistiska idéer" som finns i samhället.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro