Mikael Jansson lämnar kommunpolitiken

Publicerad 2011-08-17

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Mikael Jansson lämnar sitt uppdrag som kommunpolitiker i Göteborg.

Mikael Jansson har efter valet kombinerat sitt uppdrag i riksdagen med en plats i Göteborgs kommunfullmäktige. Men enligt uppgifter i Göteborgs Posten vill Jansson nu helt fokusera på riksdagsarbetet. Han kommer dock sitta kvar som ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg.

Jansson skrev sin avsägelse den 10 augusti. Än så länge är det oklart vem som kommer att ta över hans stol. En ersättare kommer att utses på kommunfullmäktiges möte i september eller i oktober.

Jansson är den tredje sverigedemokraten som under den senaste tiden valt att lämna uppdrag för partiet. Förra veckan meddelade de ledande Sverigedemokraterna i Eskilstuna, Adam Marttinen och Therese Borg att de hoppar av var sitt uppdrag. På grund av den tunga arbetsbördan kommer Marttinen, som är gruppledare för Sverigedemokraterna i landstinget, lämna sin post som ledamot i Eskilstunas vuxennämnd. Therese Borg, politisk sekreterare i kommunen, slutar som nämndeman i Eskilstuna tingsrätt.
Planen är att låta andra personer i partiet ta över uppdragen.
– Vi kan ju börja delegera nu också eftersom vi fått in bra folk i partiet. Olyckligtvis har de kommit in nu efter valet men bättre sent än aldrig, säger Adam Marttinen till Folket.
Daniel Poohl

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA