Mikael Jansson lämnar kommunpolitiken

Publicerad 2011-08-17

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Mikael Jansson lämnar sitt uppdrag som kommunpolitiker i Göteborg.

Mikael Jansson har efter valet kombinerat sitt uppdrag i riksdagen med en plats i Göteborgs kommunfullmäktige. Men enligt uppgifter i Göteborgs Posten vill Jansson nu helt fokusera på riksdagsarbetet. Han kommer dock sitta kvar som ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg.

Jansson skrev sin avsägelse den 10 augusti. Än så länge är det oklart vem som kommer att ta över hans stol. En ersättare kommer att utses på kommunfullmäktiges möte i september eller i oktober.

Jansson är den tredje sverigedemokraten som under den senaste tiden valt att lämna uppdrag för partiet. Förra veckan meddelade de ledande Sverigedemokraterna i Eskilstuna, Adam Marttinen och Therese Borg att de hoppar av var sitt uppdrag. På grund av den tunga arbetsbördan kommer Marttinen, som är gruppledare för Sverigedemokraterna i landstinget, lämna sin post som ledamot i Eskilstunas vuxennämnd. Therese Borg, politisk sekreterare i kommunen, slutar som nämndeman i Eskilstuna tingsrätt.
Planen är att låta andra personer i partiet ta över uppdragen.
– Vi kan ju börja delegera nu också eftersom vi fått in bra folk i partiet. Olyckligtvis har de kommit in nu efter valet men bättre sent än aldrig, säger Adam Marttinen till Folket.
Daniel Poohl

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro