ND förlorar all representation i Nykvarn

Publicerad 2011-12-20

Nationaldemokraternas ersättare Togge Scott i Nykvarns kommunfullmäktige har flyttat från kommunen och därmed lämnat kommunfullmäktige. Det innebär att partiet nu helt saknar representation i kommunen.

ND har ett mandat i Nykvarns kommunfullmäktige på detta mandat sitter Daniel Spansk som lämnade ND i augusti. Han sitter dock kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde. Tidigare har ND haft en ersättare i Togge Scott. När Spansk uteblivit från kommunfullmäktigemöten har Scott kunnat representera ND. Nu har det visat sig att Scott flyttat från kommunen vilket innebär att han inte längre får vara kvar i Nykvarns kommunfullmäktige. Det betyder att ND nu helt har förlorat sitt mandat.

Spansk lämnade ND efter konflikter med partiledaren Marc Abramsson som han anklagade för vanstyre.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro