ND förlorar all representation i Nykvarn

Publicerad 2011-12-20

Nationaldemokraternas ersättare Togge Scott i Nykvarns kommunfullmäktige har flyttat från kommunen och därmed lämnat kommunfullmäktige. Det innebär att partiet nu helt saknar representation i kommunen.

ND har ett mandat i Nykvarns kommunfullmäktige på detta mandat sitter Daniel Spansk som lämnade ND i augusti. Han sitter dock kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde. Tidigare har ND haft en ersättare i Togge Scott. När Spansk uteblivit från kommunfullmäktigemöten har Scott kunnat representera ND. Nu har det visat sig att Scott flyttat från kommunen vilket innebär att han inte längre får vara kvar i Nykvarns kommunfullmäktige. Det betyder att ND nu helt har förlorat sitt mandat.

Spansk lämnade ND efter konflikter med partiledaren Marc Abramsson som han anklagade för vanstyre.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA