101209_votering_464.jpg

Sverigedemokraterna röstar vid voteringarna i riksdagen främst med regeringen. Foto: Expo

SD stödjer regeringen i 9 fall av 10

Publicerad 2011-04-04

Sverigedemokraterna har under första halvåret i riksdagen agerat stöd åt regeringen. Det visar en sammanställning av TT.

TT har gått igenom samtliga voteringar som hållits i riksdagen under första halvåret sedan valet. Totalt rör det sig om 289 stycken. Sverigedemokraterna har i 72 procent av fallen röstat med regeringen.

Vid frågor där blocken haft skilda uppfattningar och Sverigedemokraterna därmed fått en vågmästarroll har regeringsstödet varit ännu tydligare. I sådana fall har Sverigedemokraterna i 94 procent av fallen röstat med regeringen.

TT:s undersökning bekräftar den genomgång av voteringar som Riksdagens utredningstjänst gjorde tidigare i år och som rörde perioden från riksdagens öppnande till den 21 december 2010. Den undersökningen visade att när Sverigedemokraterna hade en vågmästarposition röstade de med regeringen i 91,7 procent av fallen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA