101209_votering_464.jpg

Sverigedemokraterna röstar vid voteringarna i riksdagen främst med regeringen. Foto: Expo

SD stödjer regeringen i 9 fall av 10

Publicerad 2011-04-04

Sverigedemokraterna har under första halvåret i riksdagen agerat stöd åt regeringen. Det visar en sammanställning av TT.

TT har gått igenom samtliga voteringar som hållits i riksdagen under första halvåret sedan valet. Totalt rör det sig om 289 stycken. Sverigedemokraterna har i 72 procent av fallen röstat med regeringen.

Vid frågor där blocken haft skilda uppfattningar och Sverigedemokraterna därmed fått en vågmästarroll har regeringsstödet varit ännu tydligare. I sådana fall har Sverigedemokraterna i 94 procent av fallen röstat med regeringen.

TT:s undersökning bekräftar den genomgång av voteringar som Riksdagens utredningstjänst gjorde tidigare i år och som rörde perioden från riksdagens öppnande till den 21 december 2010. Den undersökningen visade att när Sverigedemokraterna hade en vågmästarposition röstade de med regeringen i 91,7 procent av fallen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro