SD-topp anmäld för ha att kallat vakt "Blattedjävel"

Publicerad 2011-09-07

Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Erik Almqvist, anklagas för att ha kallat en vakt för "blattedjävel" i samband med krogbråket på Stureplan i Stockholm på natten till lördagen. Erik Almqvist förnekar att han skulle gjort det.

Det var efter att Erik Almqvist inte släppts in på Stureplankrogens vip-avdelning som tumult uppstod med vakterna. Men uppgifterna om vad som skedde går helt isär. Vakterna polisanmälde Almqvist för att ha attackerat dem. En av vakterna menar att fått minst tre örfilar samtidigt som han kallades för "blattedjävel" två gånger, uppger Metro, som har tagit del av polisanmälan. Erik Almqvist hävdar i sin tur att vakterna hoppade på honom när han ville bli insläppt och har polisanmält dem. Det finns minst ett utomstående vittne som ska ha sett händelsen.

Almqvist har även polisanmält Stureplanskompaniets marknadschef, Johan Rydevärn för förtal eftersom att Rydevärn i Svenska Dagbladet beskrivit Almqvist som "ytterst aggressiv" i samband med bråket.

Ett par dagar efter krogbråket lade Erik Almqvist upp en av vakternas personuppgifter och kreditupplysningar på sitt Facebook-konto. Uthängningen kan vara ett brott mot personuppgiftslagen om det anses att uppgifterna inte spridits i journalistiskt syfte eller att de spridits i ett privatsammanhang. Han kommenterar även uppgifter om vaktens betalningsanmärkningar i inlägget, rapporterar Nyheter24.

Till Expo.se säger Erik Almqvist att han delade med sig av uppgifterna om vakten till en utvald skara vänner. De låg bara upplagda max en timme, säger han. På frågan om vaktens ekonomi har någon relevans i anknytning till krogbråket, svarar Erik Almqvist:
- Jag skulle inte säga att det har något med saken att göra rent rättsligt, men när jag pratar med mina närmsta vänner som varit inblandade, så är det något som stärker bilden av att han är ett rötägg.
Daniel Vergara

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA