Skadegörelse mot Hallands nation

Publicerad 2011-04-26

Den polisanmälda Hallands nation vid Lunds universitet har utsatts för skadegörelse. Under natten kastade någon in en stinkbomb i lokalen och slog sönder ett fönster.

Det var under natten mot söndagen som någon slog sönder ett fönster och kastade in en stinkbomb i lokalen, rapporterar Sveriges radio. Händelsen är polisanmäld och Hallands nation menar att skadegörelsen är kopplad till förra veckans händelser.

Hallands nation fick stor uppmärksamhet då de polisanmäldes misstänkta för hets mot folkgrupp. Detta efter att några av eleverna vid nationen arrangerat en fest där några deltagare "såldes" som slavar.

Nationen polisanmäldes av Jallow Momodou, aktiv i Afrosvenskarnas riksförbund. Efteråt satte någon upp affischer runt om Momodous arbetsplats med en bild på honom tillsammans med texten " vår negerslav är bortsprungen".

I slutet av förra veckan greps Dan Park, en konstnär som gjort sig känd för flera kontroversiella utspel. Han är nu misstänkt för affischeringen. Även där är brottsrubriceringen hets mot folkgrupp.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA