Sverigedemokraterna fick underkänt i bibelkunskap

Publicerad 2011-10-26

Sverigedemokraterna hade inte läst sin läxa när bibelkunskap stod på schemat vid kyrkomötet i Uppsala igår. Miljöpartisterna och Kristdemokraterna fick toppbetyg i ämnet.

Kyrkomötet i Uppsala inleddes igår. Tidningen Dagen gjorde ett bibelkunskapstest för att se om de olika partierna kunde sin bibelhistoria.

De tre sverigedemokraterna visade sig besitta minst kunskap med endast 37 procent rätt. Miljöpartisterna och Kristdemokraterna fick toppbetyg. Miljöpartisterna svarade rätt på alla frågor och kristdemokraterna hade endast ett felsvar. Näst sämst resultat fick centerpartisterna, som svarade rätt på 56 procent frågorna.

Bibelkunskapstestet bestod av tio frågor. Hundra formulär delades ut. Varje partis gruppledare fick så många formulär som motsvarade antal procent av partiets mandat i kyrkomötet. Gruppledaren delade sedan ut formulären slumpvis till de nominerade gruppkollegorna.
Sonja Anshelm

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA