Tyska terrorcellens hus ska rivas

Publicerad 2011-12-21

Det hus i staden Zwickau där medlemmarna i den tyska terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, bodde rivs. Talespersoner för staden uppger att de befarar att huset annars kan bli en samlingsplats för nazister.

– Jag ser en fara med att högerextremister kommer att kultförklara platsen och hävda att deras martyrer bott här. Jag vill inte att det ska ske, sa borgmästaren Pia Findeiß, rapporterar den tyska upplagan av The Local.

Husets ägare har gått med på att inte reparera huset, som skadades i november när en av terrorcellens medlemmar, Beate Zschäpe, försökte spränga det. Huset rivs nästa år.

Terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, som bestod av trion Uwe Mundlos, Uwe Böhnardt och Beate Zshäpe har tagit på sig tio mord. Gruppen misstänks även för två bombdåd och 14 bankrån. Hittills har fem gripits, inklusive Zschäpe. Resterande som gripits misstänks för att ha hjälpt gruppen.

I huset i Zwickau hittade polisen bevis som kopplade trion till morden.
Daniel Vergara

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro