Tyska terrorcellens hus ska rivas

Publicerad 2011-12-21

Det hus i staden Zwickau där medlemmarna i den tyska terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, bodde rivs. Talespersoner för staden uppger att de befarar att huset annars kan bli en samlingsplats för nazister.

– Jag ser en fara med att högerextremister kommer att kultförklara platsen och hävda att deras martyrer bott här. Jag vill inte att det ska ske, sa borgmästaren Pia Findeiß, rapporterar den tyska upplagan av The Local.

Husets ägare har gått med på att inte reparera huset, som skadades i november när en av terrorcellens medlemmar, Beate Zschäpe, försökte spränga det. Huset rivs nästa år.

Terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, som bestod av trion Uwe Mundlos, Uwe Böhnardt och Beate Zshäpe har tagit på sig tio mord. Gruppen misstänks även för två bombdåd och 14 bankrån. Hittills har fem gripits, inklusive Zschäpe. Resterande som gripits misstänks för att ha hjälpt gruppen.

I huset i Zwickau hittade polisen bevis som kopplade trion till morden.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA