Hitlerhyllning på SD-politikers Facebookkonto

Publicerad 2012-04-13

Sverigedemokraten och kommunpolitikern i Örkelljunga Oldrich Pulkert anklagas för att ha hyllat Hitler och skrivit grovt rasistiska kommentarer på Facebook. Pulkert hävdar att han lämnat ut lösenordet till kontot.

– Jag har lämnat ut mitt lösenord till en gammal tjej för att hon ville se att jag inte raggade på andra. Jag vet inte om det är hon som skrivit detta eller någon annan vän som suttit och tittat när jag loggat in på Facebook. Jag har aldrig gömt mitt lösenord, säger Pulkert till Expo.se

På Pulkerts Facebookkonto florerade rasistiska kommentarer. Bland annat stod det att en "blandning mellan etniska grupper med olika utseenden är vidrig". Invandrare som lär sig svenska beskrevs som parasiter som försöker anpassa sig för att få stanna, endast för att kunna parasitera på landet. På facebook-kontot stod även:

"Som min morfar sa: jag gillar inte Hitler speciellt, men om han förlorar kriget blir det slut på med europeiska kulturen…smaka på det!".

Förutom de många rasistiska kommentarerna gillades nazistiska Svenskarnas parti och på kontot länkades till nazistmusik. Efter att en blogg i veckan uppmärksammade innehållet på Pulkerts konto stängdes det ner. På Pulkerts nystartade konto hävdar han att hans tidigare konto blivit hackat eller "utnyttjats av någon som förmodligen hatar politiskt arbete i SD". Han bedyrar att han anser att majoriteten av invandrarna är hederliga. Han skriver även att Sverigedemokraterna är en konsekvens av ohederliga invandrare.

"Hade alla invandrare och flyktingar kommit till Sverige för att bidra till allas välstånd genom arbete och hederligt liv och visat lite tacksamhet mot Sverige och svenskarna som tog emot de, då har SD nog inte funnits! Tänk på det", står det på Pulkerts nystartade konto.

Till Expo.se säger Pulkert att han haft två konton. Ett som han använde under ett falskt namn och ett med sitt riktiga namn. Anledningen till det ska ha varit att Pulkert pratade mycket på tjeckiska med det falska namnet. Han säger att han i fortsättningen ska vara mer försiktig med sitt lösenord, eftersom att han sitter i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraternas distriksordförande i SD-Syd, Mikael Eskilandersson säger till Expo.se att han har fullt förtroende för Pulkert och att han sitter med honom i kommunfullmäktige och vet att Pulkert inte hyser de åsikter som uttryckts på Facebookkontot.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA