Slogs ner framför sitt barn

Publicerad 2012-03-05

En 28-årig man slogs ner av fyra personer framför tre små barn på en tunnelbanestation i London. Polisen betraktar misshandeln som ett hatbrott.

Mannen blev misshandlad efter att han lämnat en rysk festival tillsammans med sin tre år gamla dotter, sin partner och en vän med två barn. På tunnelbanan dök fyra män upp och började trakassera barnen med rasistiska glåpord. 28-åringen slogs till marken. När sällskapet lämnade tunnelbanan fortsatte misshandeln, rapporterar BBC News.

Polisen kallar brottet förkastligt och oprovocerat. Då misshandeln av den försvarslöse mannen skedde framför ögonen på de tre små barnen.

Polisen finkammade hela området men har inte lyckats gripa någon person. Polisen menar att det måste finnas många vittnen till händelsen och hoppas att de får tips på vilka som var gärningsmännen.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA