Slogs ner framför sitt barn

Publicerad 2012-03-05

En 28-årig man slogs ner av fyra personer framför tre små barn på en tunnelbanestation i London. Polisen betraktar misshandeln som ett hatbrott.

Mannen blev misshandlad efter att han lämnat en rysk festival tillsammans med sin tre år gamla dotter, sin partner och en vän med två barn. På tunnelbanan dök fyra män upp och började trakassera barnen med rasistiska glåpord. 28-åringen slogs till marken. När sällskapet lämnade tunnelbanan fortsatte misshandeln, rapporterar BBC News.

Polisen kallar brottet förkastligt och oprovocerat. Då misshandeln av den försvarslöse mannen skedde framför ögonen på de tre små barnen.

Polisen finkammade hela området men har inte lyckats gripa någon person. Polisen menar att det måste finnas många vittnen till händelsen och hoppas att de får tips på vilka som var gärningsmännen.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.