Slogs ner framför sitt barn

Publicerad 2012-03-05

En 28-årig man slogs ner av fyra personer framför tre små barn på en tunnelbanestation i London. Polisen betraktar misshandeln som ett hatbrott.

Mannen blev misshandlad efter att han lämnat en rysk festival tillsammans med sin tre år gamla dotter, sin partner och en vän med två barn. På tunnelbanan dök fyra män upp och började trakassera barnen med rasistiska glåpord. 28-åringen slogs till marken. När sällskapet lämnade tunnelbanan fortsatte misshandeln, rapporterar BBC News.

Polisen kallar brottet förkastligt och oprovocerat. Då misshandeln av den försvarslöse mannen skedde framför ögonen på de tre små barnen.

Polisen finkammade hela området men har inte lyckats gripa någon person. Polisen menar att det måste finnas många vittnen till händelsen och hoppas att de får tips på vilka som var gärningsmännen.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA