SD-politiker: Victoria främjar särintressen

Publicerad 2013-02-08

SD-kurirens chefredaktör Tommy Hansson reagerar kraftigt på kronprinsessan Victorias framträdande på QX-galan i måndags. Han kallar bland annat HBTQ-frågan för ett "försumbart särintresse" och ifrågasätter dess "samhällsnytta".

"Victoria pussas med Gardell på gaygalan. Kronsessan borde inte ägna sig åt att så till den grad främja särintressen."

Så skrev Tommy Hansson på Facebook i går och länkade till sin blogg. På bloggen går att läsa:

"Kronprinsessan borde inte ta ställning så här kraftfullt för ett sådant särintresse vars samhällsnytta jämväl måste anses vara ytterst diskutabel. Hon borde kanske omge sig med bättre rådgivare."

Hansson är ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas partitidning SD-kuriren sedan 2009. Sedan 2010 är han också gruppledare för partiet i Södertälje. Till Expo Idag säger han att:

- Victoria får gärna bry sig om det och jag hade inte reagerat nämnvärt om hon skickat ett telegram eller så, men att framträda på scenen och så där och den uppmärksamhet det gav, det tycker jag inte anstår en blivande svensk statschef. Att ägna sig åt vad jag kallar ett försumbart särintresse.

- Jag tycker faktiskt att en person som representerar hela Sverige skulle ta större hänsyn till det traditionella familjeidealet som omfattas av desto fler människor, säger Hansson.

Hansson har tidigare uttryckt sig nedsättande om homosexuella och HBTQ-rörelsen. Han har bland annat sagt att han ser homosexualitet som "en synd" och en fara samt i ett blogginlägg kallat pride-festivalen för "shame-festivalen".
Robin Folkö

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA