SD-politiker: Victoria främjar särintressen

Publicerad 2013-02-08

SD-kurirens chefredaktör Tommy Hansson reagerar kraftigt på kronprinsessan Victorias framträdande på QX-galan i måndags. Han kallar bland annat HBTQ-frågan för ett "försumbart särintresse" och ifrågasätter dess "samhällsnytta".

"Victoria pussas med Gardell på gaygalan. Kronsessan borde inte ägna sig åt att så till den grad främja särintressen."

Så skrev Tommy Hansson på Facebook i går och länkade till sin blogg. På bloggen går att läsa:

"Kronprinsessan borde inte ta ställning så här kraftfullt för ett sådant särintresse vars samhällsnytta jämväl måste anses vara ytterst diskutabel. Hon borde kanske omge sig med bättre rådgivare."

Hansson är ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas partitidning SD-kuriren sedan 2009. Sedan 2010 är han också gruppledare för partiet i Södertälje. Till Expo Idag säger han att:

- Victoria får gärna bry sig om det och jag hade inte reagerat nämnvärt om hon skickat ett telegram eller så, men att framträda på scenen och så där och den uppmärksamhet det gav, det tycker jag inte anstår en blivande svensk statschef. Att ägna sig åt vad jag kallar ett försumbart särintresse.

- Jag tycker faktiskt att en person som representerar hela Sverige skulle ta större hänsyn till det traditionella familjeidealet som omfattas av desto fler människor, säger Hansson.

Hansson har tidigare uttryckt sig nedsättande om homosexuella och HBTQ-rörelsen. Han har bland annat sagt att han ser homosexualitet som "en synd" och en fara samt i ett blogginlägg kallat pride-festivalen för "shame-festivalen".
Robin Folkö

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA