SD drabbas hårdast om partistödet dras in

Lagen kan ändras. Regeringen vill stoppa ekonomiskt stöd till partier med tomma stolar i kommunfullmäktige.

SD röstade med oppositionen i KU

Använde sin vågmästarroll. Sverigedemokraterna röstade med oppositionen i samtliga ärenden vid konstitutionsutskottets årliga granskning av regeringen.

Fortsatt oroligt i Storbritannien efter mord

Djurrättsaktivister dök upp Högerextrema grupper fortsätter att utnyttja mordet på soldaten Lee Rigby för egna syften. British National Party fick dock oväntat motstånd under en demonstration i London på lördagen.

Detta är de dömda för

Här är domarna. Expo Idag har listat flera av de ledande personerna bakom ”Sveriges medborgargarde” som består av nazister och fotbollshuliganer.

Kraftigt brottsbelastat medborgargarde

Patrullerade i Stockholm. En aldrig tidigare skådad allians mellan kraftigt brottsbelastade fotbollshuliganer och nazister, det är bilden som träder fram när Expo Idag granskar ”Sveriges medborgargarde”.

Uppsving för EDL efter mord

Ökat antimuslimskt våld. Antimuslimska English Defence League, EDL, fortsätter att utnyttja det brutala mordet på soldaten Lee Rigby i London förra veckan för egna syften.

Burmas muslimer får bara föda två barn

Tilltaget har fördömts. I helgen infördes en tvåbarnspolitik i Burma för den muslimska minoritetsbefolkningen rohingya. Den senaste tiden har förtrycket mot folkgruppen ökat i landet.

Hård kritik mot dansk ministers utspel

”Det är oacceptabelt”. Den danska regeringen vill att föräldrar till stökiga ungdomar med invandrarbakgrund ska kunna straffas ekonomiskt. Förslaget har mötts av hård kritik i Danmark och Sverige

Hotade spränga Stortinget – drar till Sverige

Uppmanar till våld. I februari orsakade han ett massivt polispådrag när hotade att spränga det norska parlamentet. Nu reser mannen till Sverige för att delta i högerextrema våldsaktioner.

Ökning av antimuslimska attacker i England

Högerextrema organisationer kraftsamlar. Antalet antimuslimska incidenter i England har mer än tiofaldigats sedan det brutala mordet på soldaten Lee Rigby.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu