Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Lee Rigby höggs till döds i en bestialisk attack utanför en militärförläggning i Londonförorten Woolwich i slutet av förra månaden. Två män har anhållits för mordet, som polisen rubricerar som en islamisk terrorattack.

Trots att Lee Rigbys familj och polisen manat till lugn fortsätter oroligheterna runt omkring i landet. På lördagen greps minst 58 personer av Londonpolisen när motdemonstranter drabbade samman med aktivister från British National Party, BNP.

De flesta av de gripna var motdemonstranter från det antirasistiska initiativet United against fascism, UAF, som försökte hindra BNP från att gå den planerade marschvägen. Trots alla gripanden kallade företrädare från UAF aktionen för "en stor seger".

– Fascistkräk bort från våra gator!, skanderade demonstranterna.

– Mina föräldrar stred mot fascismen i kriget och vi ska inte tillåta att det här händer i vårt land. De ska inte få kapa den hemska attacken för sina egna syften. Det är avskyvärt, sade en motdemonstrant till the Telegraph.

Minst en BNP-medlem skadades i tumultet som uppstod när grupperna möttes.

Det kraftigt försvagade BNP har försökt att använda mordet på Lee Rigby för att väcka liv i den egna rörelsen, men denna ambition kom på skam under lördagens marsch. Partiet lyckades enbart samla 150 personer medan motdemonstranterna var dubbelt så många.

Det var emellertid en helt annan rörelse som stal uppmärksamheten i London på lördagen. Omkring 2 000 djurrättsaktivister hade samtidigt samlats på Londons gator för att protestera mot skyddsjakten på grävlingar, som har blivit en stor fråga i Storbritannien. Klädda från topp till tå i svart och vitt och med grävlingshuvuden i fejkpäls sågs aktivisterna jaga nationalisterna genom Londons gator, rapporterar flera brittiska medier.

Aktivisterna skanderade:

– Krossa skyddsjakten! Krossa BNP!

BNP:s demonstration var bara en av flera högerextrema protester under helgen. Den antimuslimska organisationen English Defence League marscherade bland annat i städer som Luton, Leeds och Manchester. Demonstrationerna ska ha gått förhållandevis lugnt till.