beatrix von storch

Beatrix von Storch från tyska AfD har anslutit sig till samma EU-grupp som Sverigedemokraterna. Storch sparkades nyligen ut ur David Camerons ECR-grupp på grund av rasistiska utspel.

Politiker i SD:s EU-grupp vill skjuta flyktingar

Publicerad 2016-04-11

I Tyskland är hon ökänd för rasistiska utspel om att "skjuta flyktingar". Hon vill förbjuda abort och fördömer kondomer. Nu ingår hon i SD:s EU-grupp. "Glädjande" skriver SD- toppen Mattias Karlsson om nyförvärvet.

Sverigedemokraterna är medlemmar i partigruppen Frihet och direktdemokrati i Europa, EFDD, i EU-parlamentet. Flera av gruppens ledamöter har sedan tidigare uppmärksammats för rasistiska utspel. Bland annat antisemitism och förringade av Adolf Hitlers ansvar för Förintelsen.

Nu välkomnas det tyska högerpopulistiska partiet, AfD:s, vice ordförande hertiginnan Beatrix Amelie Ehrengard Eilika von Storch in i gruppen. 

"Glädjande", skriver Mattias Karlsson på Facebook. Han är Sverigedemokraternas partiideolog och mannen som var partiledare för Sverigedemokraterna i Jimmie Åkessons frånvaro.

Vill skjuta flyktingar

Beatrix von Storch är ökänd för rasism i Tyskland. I vintras skrev hon på Facebook att polisen borde få befogenheter att använda skjutvapen mot kvinnor och barn som "olagligt" tar sig in i Tyskland, rapporterar Politico. Efter hård kritik tonade hon ned sitt uttalande:

"Användandet av skjutvapen mot barn är inte tillåtet", skrev hon men lade till att med kvinnor är det annorlunda: "Att använda vapen mot dem kan därför tillåtas".

Beatrix von Storch har tills nu suttit i EU-gruppen Europeiska konservativa och reformister, ECR, tillsammans med bland andra Englands premiärminister David Cameron. Hennes uttalanden sågs inte med blida ögon av ECR och hon och ytterligare en ledamot för AfD fick ett ultimatum: antingen lämna gruppen eller uteslutas. Storch valde att lämna gruppen.

Tvinga Merkel i exil i Chile

Det är inte bara Storchs utspel om att skjuta flyktingar som skapat rubriker i Tyskland. I en direktsänd intervju i Tv kanalen ARD kallade hon Tyskland tidigare i år för en bananrepublik. Hon påstod att flyktingar är lyckosökare och att Angela Merkel ruinerat landet. För detta kommer Merkel tvingas i exil i Chile, hävdade hon.
 
Beatrix von Storch är även emot samkönade äktenskap och emot all form av abort. Hon fördömer bruket av kondomer och vill ha en kampanj för "sexuell avhållsamhet".

Även Storch familjebakgrund har uppmärksammats. Hennes farfar, den siste storhertigen Nikolaus von Oldenburg, var aktiv medlem i nazistpartiet. Hennes morfar, Johann Ludwig Graf Schwerin von Krosigk, var formellt aldrig fullvärdig medlem i nazistpartiet NSDAP men var Hitlers finansminister och i krigets absoluta slutskede tredje rikets siste regeringschef under 21 dagar i maj 1945.

Greven dömdes som krigsförbrytare 1949 men släpptes i en amnesti två år senare.

EU-gruppen präglad av rasism

Storch är den senaste i raden av politiker som uppmärksammats i skandaler och för rasism i EFDD-gruppen. 2014 krävde Sveriges Judiska Centralråd att Jimmie Åkesson skulle bekänna färg. Orsaken var att Beppe Grillo, ledare för den italienska Femstjärnerörelsen, uppmärksammats för flera antisemitiska uttalanden.

–  Beppe Grillo i SD:s EU-grupp har uttalat rent antisemitiska föreställningar om att judar styr världen, att judar styr finansen och att judar styr media. Det måste ju vara så att är man med i en sådan grupp så samtycker man till detta. Det handlar inte om vilken fråga som helst. Det handlar om en grundpelare i människosynen, sa Judiska centralrådets ordförande Lena Posner-Körösi till Expo.

"Finns inga bevis mot Hitler"

Samma år 2014 anslöt sig Robert Iwaszkiewicz från Polska Kongressen för nya högern till EFDD-gruppen. Robert Iwaszkiewicz har försvarat gifta män som slår sina kvinnor "för att få ned henne på jorden" Ett uttalande han senare avfärdade som sarkasm.

Han har också påstått att det inte finns bevis för att Adolf Hitler kände till Förintelsen, i samband med att han försvarade samma påstående från sin partiledare, Janusz Korwin-Mikke.

Rafal Pankowski som är expert på polsk högerextremism vid den antirasistiska organisationen Never Again beskriver Kongressen för nya högern som ett antidemokratiskt parti, vars partiledare förespråkar en absolut monarki och som beskrivit judar som Polens fiender.

– Vad som gör Kongressen för nya Högern riktigt fruktansvärt är retoriken de använder mot olika minoritetsgrupper. Det är en öppen fientlighet och aggressivitet mot homosexuella, personer med funktionsnedsättningar, men även mot judar, muslimer och kvinnor, sa Rafal Pankowski till Expo.

Expo har sökt Mattias Karlsson och Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof för en kommentar.

LÄS MER -> Den extrema hertiginnan – AfD:s grå eminens
Anna-Sofia Quensel, Daniel Vergara

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro