SD:s återvandringskampanj 2021

Med återvandring dammar SD av gammal hjärtefråga

Sverigedemokraterna försöker nu ta tillbaka frågan om återvandring från Alternativ för Sverige. Inför partiets landsdagar har det åter blivit en stor fråga. Ungdomsförbundet Ungsvenskarna trycker på och SD Malmö har gjort ett utspel om att inrätta ett kommunalt återvandringsbidrag med kommentaren ”Anpassa dig eller återvänd”. Det är en gammal idé klädd i nya ord. Expo beskrev utvecklingen redan 2018.

NMR:s närvaro i Almedalen ledde till våld och hot.

Våld och hot i nazisternas valrörelse

NMR bedrev en intensiv valrörelse. I deras spår följde hot, våld och trakasserier.

Sverigedemokraterna

Ny konservativ profil för SD

SD försöker bygga ett nytt internationellt nätverk.

Nordiska motståndsrörelsen 2018.

Så bygger extremhögern internationella nätverk

Inflytande från Ryssland eller band till USA?

Terrormisstänkt hetsar mot romer i sluten Facebook-grupp

På torsdagen häktades en 33-årig man för förberedelse till terrorbrott. Expo kan nu avslöja att mannen hetsat mot romer i en sluten rasistisk grupp på Facebook. ”Nu jävlar ska asen bort”, skriver han bland annat.

EU kallar svensk nazistveteran till utfrågning

Kan förlora EU-bidragen. Det högerextrema paneuropeiska partiet APF kan komma fråntas sina EU-bidrag. Den svenska nazistledaren Stefan Jacobsson, som ingår i APF:s styrelse, kallas till en sluten utfrågning i samband med att EU granskar sina utbetalningar av miljonbelopp.

Ukip-politiker allvarligt skadad efter partibråk i Europaparlamentet

Steven Woolfe, som pekats ut som favorit att ta över Ukip, ligger på sjukhus efter ett bråk vid ett internt partimöte i EU-parlamentet. Mötet där politikern enligt uppgift misshandlades ska ha handlat om partiledarkrisen i partiet.

German far-right children’s camp in Sweden

The school-age children are drilled for a week. Wearing uniform-style outfits and sporting traditional hairstyles, they take part in flag ceremonies, physical exercise and other activities at a remote location in the forested Småland province. Expo and Kvällsposten have documented the German organization ”Sturmvogel” and their camp week in Sweden.

Detta är Sturmvogel

Sturmvogel – vilket betyder stormfågel – är en tysknationalistisk ungdomsorganisation med djupa rötter i nazism och med Hitlerjugend som förebild.

Tyskt högerextremt barnläger i Sverige

Under en vecka drillas barn i skolåldern - iklädda uniformsliknande kläder och med traditionella frisyrer deltar de i flaggceremonier, fysisk träning och andra aktiviteter på en avlägsen plats i Småland. Expo och Kvällsposten har dokumenterat den tyska organisationen Sturmvogel och dess lägervecka i Sverige.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu