nya tider bokmassan

Nya Tider inte längre välkomna på Bokmässan

Publicerad 2017-11-28

Bok- och biblioteksmässan i Göteborg har beslutat sig för att den högerextrema tidningen Nya Tider inte är välkomna nästa år. Det skriver bokmässan i ett pressmeddelande på tisdagen.

"Genom en samlad bedömning har Bokmässan kommit fram till att Nya Tider nekas att ställa ut 2018. Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift" skriver Bokmässan i sitt pressmeddelande.

Nya Tiders medverkan på Bokmässan 2016 och 2017 har varit en källa till debatt och även många avhopp från Bokmässan. En lång rad författare undertecknade ett upprop mot Nya Tiders medverkan, och en alternativ bokmässa arrangerades samtidigt som mässan i år.

Stiftelsen Expo valde på grund av Nya Tiders kopplingar till den kampanj mot journalister som gruppen Megafonerna lanserade i våras, att avstå från att delta på Bokmässan. Istället rapporterade redaktionen samma helg från Nordiska motståndsrörelsens utannonserade men inställda demonstration i närheten av mässlokalerna.
Daniel Wiklander

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA