Misshandelsdömd SD-politiker hoppar av

Publicerad 2011-02-22

Den misshandelsdömde SD-politikern Mikael Svensson lämnar kommunfullmäktige i Burlöv. I måndags lämnade han in en handskriven lapp om att han avsäger sig sitt uppdrag, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen sa Svensson så sent som på fredagen att han inte tänkte lämna sin plats i kommunfullmäktige. Då hade den lokale ordföranden Lars-Anders Espert i ett pressmeddelande sagt att Svensson skulle ställa sin plats till förfogande.

Expo rapportade för en vecka sedan att Svensson dömts till villkorlig dom för misshandel. Detta efter att sverigedemokraten slitit upp en bildörr och sen slagit en kvinna i huvudet med en mc-hjälm.

Sverigedemokraterna i Burlöv har i ett telefonmöte med Svensson kommit överens om att han ska sluta.

– Det kom vi överens om under helgen. Det tunga skälet var att han har blivit dömd i domstol. Vi tyckte inte att det var så lämpligt att han fanns kvar med tanke på detta. Möjligen kan vi ha honom kvar i partiet, säger Lennart Glans, andre vice ordförande i SD i Burlövs kommun, till Sydsvenskan.

Mikael Svensson sa tidigare till Expo att han är oskyldigt dömd.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA