Misshandelsdömd SD-politiker hoppar av

Publicerad 2011-02-22

Den misshandelsdömde SD-politikern Mikael Svensson lämnar kommunfullmäktige i Burlöv. I måndags lämnade han in en handskriven lapp om att han avsäger sig sitt uppdrag, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen sa Svensson så sent som på fredagen att han inte tänkte lämna sin plats i kommunfullmäktige. Då hade den lokale ordföranden Lars-Anders Espert i ett pressmeddelande sagt att Svensson skulle ställa sin plats till förfogande.

Expo rapportade för en vecka sedan att Svensson dömts till villkorlig dom för misshandel. Detta efter att sverigedemokraten slitit upp en bildörr och sen slagit en kvinna i huvudet med en mc-hjälm.

Sverigedemokraterna i Burlöv har i ett telefonmöte med Svensson kommit överens om att han ska sluta.

– Det kom vi överens om under helgen. Det tunga skälet var att han har blivit dömd i domstol. Vi tyckte inte att det var så lämpligt att han fanns kvar med tanke på detta. Möjligen kan vi ha honom kvar i partiet, säger Lennart Glans, andre vice ordförande i SD i Burlövs kommun, till Sydsvenskan.

Mikael Svensson sa tidigare till Expo att han är oskyldigt dömd.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro