Man dömd för nazisthälsning

Publicerad 2012-02-15

En 49-årig man vandrade runt och skrek "Sieg heil" på ett köpcentrum i Stockholm. Han döms av Stockholms tingsrätt för hets mot folkgrupp.

I november förra året skrek mannen "Sieg heil" och gjorde Hitlerhälsningar i Högdalens centrum. Flera personer blev vittne till händelsen. Mannen förklarar sitt agerande med att han ibland säger "dumma saker".

49-åringen dömdes förutom för hets mot folkgrupp för våldsamt motstånd och snatteri av Stockholms tingsrätt. Brott som han begått vid ett annat tillfälle.

Mannen döms tills dagsböter på sammanlagt 5000 kronor.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA