Man dömd för nazisthälsning

Publicerad 2012-02-15

En 49-årig man vandrade runt och skrek "Sieg heil" på ett köpcentrum i Stockholm. Han döms av Stockholms tingsrätt för hets mot folkgrupp.

I november förra året skrek mannen "Sieg heil" och gjorde Hitlerhälsningar i Högdalens centrum. Flera personer blev vittne till händelsen. Mannen förklarar sitt agerande med att han ibland säger "dumma saker".

49-åringen dömdes förutom för hets mot folkgrupp för våldsamt motstånd och snatteri av Stockholms tingsrätt. Brott som han begått vid ett annat tillfälle.

Mannen döms tills dagsböter på sammanlagt 5000 kronor.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.