Gripen för attack mot flyktingförläggning

Publicerad 2012-04-30

En man har gripits i Israel efter att ha kastat brandbomber mot en flyktingförläggning i Tel Aviv. Tidigare har Israels integrationsminister kritiserats för att ha beskrivit flyktingar från Afrika för infiltratörer.

En tjugoårig man har i södra Tel Aviv gripits efter att ha kastat brandbomber mot hus vid en flyktingförläggning. Ingen skadades i attacken, men flera hus fick skador, däribland ett dagis, det rapporterar nyhetsbyrån JTA.

Flyktingförläggningen som attackerades hyser flyktingar från bland annat Darfur i Sudan och Eritrea. Många uppges ha flytt från förföljelse i sina hemländer. I södra Tel Aviv lever cirka 40 000 afrikanska flyktingar. Dessutom uppges 20 000 asylsökande leva i området.

Situationen för afrikanska flyktingar i Israel rapporteras vara problematisk. Svenska Dagbladet skrev nyligen om hur flyktingar i Levinskyparken i Tel Aviv bara får ett mål mat om dagen och dessutom förbjuds jobba i kommunala företag.

Svenska Dagbladet rapporterar att Israels inrikesminister, Eli Yishai, sagt att landets plan är att utvisa alla "illegala afrikanska migranter". Han har dessutom sagt att Israel ska hindra fler afrikaner från att ta sig till Israel och dessutom "flytta på de 58 000 infiltratörer som redan är här".

Israel har skrivit på Förenta Nationernas flyktingkonvention som definierar vilka rättigheter flyktingar har. Bland att finns bestämmelsen att flyktingar inte ska tvingas återvända till ett land där de riskerar förföljelse.
Erik Melin

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA