Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var på fredagen som medlemmar från Judiska församlingen träffades på sin kursgård i Höllviken, åldern på deltagarna sträckte sig från sju år och uppåt. Senare under fredagskvällen samlades ett 20-tal ungdomar utanför kursgården och skrek antisemitiska glåpord.

Under lördagskvällen fortsatte trakasserierna bland annat genom fler antisemitiska slagord och äggkastning. Även ett staket sparkades sönder.

– Vi ser det här givetvis som mycket beklagligt och tar allvarligt på det, säger Vellingepolisen stationschef Kenneth Abrahamsson, till Expo.se.

Enligt Kenneth Abrahamsson har kursgården utsatts tidigare.
– Det har hänt förr men inte i den här omfattningen, säger han.

Enligt polisanmälan, som rör hets mot folkgrupp och skadegörelse, ska det vara som ett gäng ungdomar i åldern 13 till 14, som utfört attacken.

– Vi förväntar oss nu att polisen spårar upp de här ungdomarna så att en kontakt med lärare och rektorer på de skolor de går kan etableras, säger Fred Kahn, ordförande för Judiska församlingen i Malmö, till Sydsvenskan.se

Det är inte första gången som Vellinge upplever antisemitiska attacker. Under sommaren 1999 trakasserades och misshandlades den judiske dirigenten Ilya Stupel av nazister.

Anders Dalsbro
Mikael Ekman
Daniel Poohl