Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

En av 18-åringarna, en före detta medlem i Nationalsocialistisk front, anhölls redan i onsdags misstänkt för inblandning i den grova misshandeln där fyra personer utan koppling till någon av de militanta vänsterorganisationerna i Göteborg angreps. En man jagades hela vägen hem till sin lägenhet där misshandeln fortsatte och lägenheten slogs sönder.
Den andra 18-åringen är från Kungälv och anhölls dagen därpå. Båda unga männen är sedan tidigare åtalade tillsammans för att ha hotat en polisman till livet vid ett bråk mellan ungdomar i centrala Kungälv tidigare i år.
Båda två har varit aktiva inom det nybildade nätverket Göteborgs fria nationalister, GFN.

En åberopade nödvärn
Förra onsdagen häktades sex unga högerextremister för två fall av grov misshandel under natten. De greps tillsammans med ytterligare två unga män under natten då misshandeln ägde rum. En släpptes senare på fri fot och en friades vid häktningsförhandlingen. Av de sex som nu sitter häktade är det bara en av som gjorde någon form av medgivande under häktningsförhandlingen. En av männen erkände att han utdelat ett slag, men åberopade nödvärn.