Le Pen åtalas igen | Expo.se

Le Pen åtalas igen

Publicerad 2006-07-13 14:13

Jean-Marie Le Pen, ledaren för det franska fascistpartiet Front National, ska ställas inför rätta. Anledningen är att han försvarat den tyska ockupationen av Frankrike under andra världskriget och beskrivet den som ”inte särkilt brutal”. Detta rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Det är inte första gången som Jean Marie Le Pen står åtalad för att bryta mot den franska antirastistlagstiftningen som gör det brottsligt att försvara krigsbrott eller att förneka Förintelsen. 1987 åtalades han för att han beskrivet Förintelsen som en ”liten detalj i historien om Andra världskriget”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons