Bland nazister är den en vanlig benämning på den styrande och utövande makten som man anser är kontrollerad av en judisk konspiration som vill styra hela världen. Även medier och andra centrala samhällsaktörer anses vara styrda av ZOG. Numera talar nazister allt oftare bara sionism och sionister utan att nämna ZOG.

Att använda begreppet ZOG, som är en förkortning för Zionist Occupation Government, är inte straffbart i sig. Av praxis framgår dock att uttrycket Död åt ZOG ger ”inte endast uttryck för missaktning mot judar, utan måste också anses innefatta ett hot mot denna grupp”. Det kan därmed vara straffbart som hets mot folkgrupp.

Uttrycket är vanligt förekommande i svenska vit-makt kretsar och associeras inte minst med bandet Vit Aggression, vars album med titeln Död åt ZOG! räknas som en av de första svenska vit-makt skivorna.

Konspirationsteorin om en dold judisk makt har varit motiv vid flera högerextrema terrordåd. "Det enda sättet att vinna är att hugga huvudet av ZOG" skrev till exempel terroristen som försökte ta sig in i synagogan i den tyska staden Halle 2019 i den skrift som han lade ut på nätet innan dådet.