Orättvisorna i vår fysiska värld återspeglas i de strukturer och system som styr våra digitala liv. Och som överallt annars är det vita män som premieras. I det här numret av Expo står våra digitala utmaningar i fokus.

Vi granskar hur Sveriges största nätbokhandlar tillhandahåller högerextrem och fascistisk litteratur som
- utan kritisk inraming och efter upprepad kritik - fortfarande både säljs och premieras genom internethandlens algoritmer där kundens sökning genererar vidare rekomendationer på liknande titlar. Vi berättar om sökmotorn Googles arbete med artificiell intelligens och som i praktiken är lika fördomsfull och selektiv som de kodare och programmerare som skapar den. Och Expos Daniel Poohl analyserar framtidens än mer politiserade sociala medie-plattformar.

Dessutom berättar Haris Grabovac om Recep Tayyip Erdoğan. Turkiets ledare som under sin långa karriär har gått från att vara en motarbetad islamist i ett Turkiet präglat av dess sekulära grundare Kemal Atatürk till att beskrivas som en demokratisk reformist. Och som nu, med ett nyligen vunnet krig i Azerbajdzjan och med EU i knät, kommit att bli en fullfjädrad auktoritär nationalist och en maktfaktor i regionen.

Under det senaste halvåret har vi också följt aktörerna bakom framväxten av den svenska anti-lockdownrörelsen som först nu börjat få uppmärksamhet. 

Det och mycket mer i senaste numret av Expo.