Dessutom avslöjar vi hur antisemitisk litteratur sprids på etablerade internetbokhandlar. Vi granskar också de svenska nazisterma som vill strida mot USA i kriget i Irak.

Mer ur innehållet

Antisemitism hos AdLibris
Nätbokhandeln AdLibris är ett välrenommerat företag. Företaget tillhandahåller 1,5 miljoner boktitlar. I det stora sortimentet har det smugit sig in rent antisemitisk litteratur, böcker som vanligtvis är förpassade till rasistiska organisationers hemsidor.

Svenska nazister ville strida för Irak
Naziorganisationen Legion Wasa erbjöds av den irakiska ambassaden att delta i Irakkriget. Samarbetet sprack när det visade sig att legionen själva skulle få betala resan och inte heller ingå i stridande förband.

Svenska nazister i Bagdad
Nazistledaren Björn Björkqvist deltog i februari i en konferens i Bagdad. Resan var ett led i NSF:s uttalade stöd för Saddam Hussein. Det som förbrödrar är judehatet.

På jakt efter en ny martyr
Nationaldemokraterna vägrade att lyssna på modern till den mördade Tommy Berg. Trots hennes vädjan genomförde partiet en marsch till hans minne.

Ny förening mot rasism
Som en reaktion mot extremhögerns framfart på landets skolor har en ny förening bildats. Dess mål är att ta fram konkreta strategier för att kunna bemöta rasistiska organisationer på skolorna.

Protest mot moské slutade i fiasko
Demonstrationen mot moskébygget i Skövde skulle locka minst 200 personer enligt arrangörerna. 80 nazister dök upp och de hänvisades till en grusgrop. Publiken bestod enbart av poliser och journalister.

Engelska BNP avslöjade - igen
British National Party har länge slitit för att upprätthålla en demokratisk fasad. Gång på gång har den rivits ner av så väl journalister som av egna medlemmar. Senast ut är ungdomsledaren Mark Collet som i en TV-intervju uttryckt sin beundran för Adolf Hitler.