I fokus
"SD följer samma linje som andra nationalistiska partier runtom i Europa. Syns inte hbt-personer, finns de inte", skriver Martha Hannus.

Den nya rasisttidningen
För första gången har den organiserade intoleransen fått en tidning som drivs av journalister. Det betyder inte att rasismen tonats ned. Tvärtom. Läs om personerna bakom Dispatch Internationel.

Poliser som stödjer nazister
Den grekiska polisen anklagas för att utsätta antirasister och motståndare till partiet Gyllene gryning för tortyrliknande metoder. Samtidigt finns det ett öppet stöd för nazistpartiet inom poliskåren. Brottsoffer hänvisas direkt till nazisterna.

Högerextremister i Ukraina
I slutet av oktober valdes det hägerextrema partiet Svoboda in i det ukrainska parlamentet. Expo tittar närmare på partiet som glorifierar nazistkollaboratörer.

Reportage: Det heliga kriget
Reportern Annika Hamrud och fotografen Fredrik Persson reste till USA och den lilla staden Mursfreesboro. Politikerna i staden är rädda för att muslimerna håller på att ta över USA och de gör allt de kan för att stoppa den utvecklingen. Läs om hur muslimhatet blivit en del av etablissemanget.

2013
Vi lät sju personer, forskare, journalister och debattörer, ge sin bild av vad vi kan förvänta oss av 2013. Läs om SD:s internerna problem, högerextremas intresse i social verksamhet, debatten om vithetsnormen, svenska nazisters valsatsning, intoleranta islamister, counterjihadister och flyktingmotståndet.

Rumsrena extremister
Lettland är det enda landet i Europa där extremister sitter i regeringen. Historikern Matthew Kott berättar om hur vi kan förstå den utvecklingen.

Intervjun
En svensk står åtalad för inblandning i folkmordet i Rwanda. Lennart Aspegren är en av dem som vet allra mest om massmorden och rättegångarna.

Recensioner
Om mångkultur, Katarina Taikon, god nationalism och den omtalade toleransen.

Krönika
Författaren Kristian Lundberg om den långa vägen till ett tolerant samhälle.