Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt TV-programmet Efterlyst är den 35-årige mannen nu misstänkt för en rad ouppklarade mord på homosexuella. Däribland mordet på en 43-årig byggnadsarbetare i Solna som mördades dagen innan det överfall som 35-åringen idag sitter häktad för.

– Som läget är nu jobbar vi med att få fram fler offer, säger Mikael Ekman vid citypolisens hatbrottsjour till Efterlyst.

Fyra ouppklarade mord

Polisen söker även efter eventuella kopplingar mellan 35-åringen och fyra hittills ouppklarade mord, uppger Aftonbladet.se. Det gäller mordet på 79-årig pensionär i skånska Eslöv den 7 juni 1986, en 27-årig man som knivhöggs till döds i sin lägenhet i centrala Malmö i augusti 1987, en 56-årig manlig journalist som mördades i Malmö den 8 november 1999 samt mordet på 36-årig skolvaktmästare i Eslöv den 20 juli 2002.

Den misstänkte 35-åringen är sedan tidigare straffad. Han har suttit i fängelse vid sju tillfällen. I februari förra året släpptes han villkorligt från ett fängelsestraff på 18 månader. Mannen var då dömd för att ha rånat en 58-årig homosexuell man i Stockholm. Innan överfallet hade männen haft sex.

Trasig uppväxt

35-åringen har enligt Aftonbladet.se en trasig barndom bakom sig. Hans pappa tog livet av sig när han var 15 år. 35-åringen har även nyttjat droger.

Den 35-årige mannen nekar fortfarande till brott.