Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Vid sammanträdet, arrangerat av ICCA-grundaren John Mann, tittade man på de typer av hatpropaganda som finns på internet så som rasism, religiös hatpropaganda, sexism och homofobi. Även på vilka typer av sociala medier som hatet förekommer ska granskas, skriver internetsajten Computer Active.

Vid mötet sade John Mann att han vill få parlamentariker och experter inom området att mötas för att komma fram till en lösning för ett mer tolerant samtalsklimat på internet.

Arbetsgruppen kommer dessutom belysa de effekter som kan komma ur näthatet och hur detta påverkar förekomsten av hatbrott.

Ordförande för ICCA och Israels minister för offentlig diplomati och migration Yuli Edelstein menar att "hat på internet behöver få större uppmärksamhet med tanke på dess omfattning och vilken negativ påverkan det ger".

En av dem som medverkar i arbetsgruppen är Christopher Wolf, ordförande för Anti-defamation League.

– Det är en ära för mig att leda den här arbetsgruppen tillsammans med minister Edelstein. Han förstår, liksom jag, vikten av yttrandefrihet, men vi förstår också den allvarliga skada näthatet kan orsaka. Vårt arbete med arbetsgruppen baseras på att internet måste förbli fritt och öppet. Men det betyder inte, att vi inte kan vidta åtgärder för att motverka och lindra effekterna av hatet på internet, sa han i ett uttalande.

ICCE är en organisation som består av parlamentariker från hela världen. Organisationen jobbar för att sprida kunskap, erfarenheter och rekommendationen i ett försöka att hantera och bekämpa antisemitism.

Flera sammanträden är planerade och en rapport kommer att publiceras i slutet av 2012.