Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Protester i Stockholm mot antimuslimsk film
(12-09-22) I Stockholm hölls på lördagen demonstrationer mot den antimuslimska filmen "Innocence of Muslims". En av dessa ägde rum på Östermalmstorg, där budskapet var rättvisa, respekt och samexistens.

Filmbolag attackerade i Pakistan
(12-09-21) I Pakistan har filmbolag attackerats och en anställd på ett tv-bolag har dödats efter protester mot den omtalade Muhammedfilmen. Samtidigt har Frankrike stängt ambassader och skolor i flera länder efter att en fransk satirtidning publicerat Muhammedkarikatyrer.

Tyskland kan stoppa filmvisning
(12-09-20) I England och Tyskland har antimuslimska aktörer planer på att visa den kontroversiella filmen Innocence of Muslims. I Tyskland diskuterar myndigheterna om filmvisningen kan stoppas.

Satirtidning skapar oro

(12-09-20) Frankrike stänger ambassader efter att Charlie Hebdos på onsdagen publicerade karikatyrer av profeten Muhammed.

(12-09-19) Nidfilm kan spä på antikoptiska stämningar

Att den antimuslimska filmen Innocence of Muslims kopplats till högerradikala kopter i USA väcker farhågor för att de antikoptiska stämningarna ska förvärras i Egypten. Kopterna är redan en utsatt minoritetsgrupp i landet.

Flera gripna efter attacken mot USA:s konsulat
(12-09-18) I Libyen har flera gripits för inblandning i attacken den 11 september mot det amerikanska konsulatet.

Filmskapare kopplas till Counterjihad-rörelsen
(12-09-14) Bakom den film som mött våldsamma protester runt om i världen figurerar ett antimuslimskt nätverk med kopplingar till den antimuslimska så kallade counterjihad-rörelsen och högerextrema kristna. En av upphovsmännen till filmen säger sig bekämpa islam och den sekulära staten.

Extremisterna speglar varandras världsbild

(12-09-14) De senaste dygnen har media fokuserat på våldsamma demonstrationer mot filmen The Innocence of Muslims. En amerikansk ambassadör har dödats i Libyen och amerikanska ambassaden i Kairo har stormats, och på några få dagar har protesterna spridits globalt. Såväl Barack Obama och Hillary Clinton, som Libyens och Egyptens presidenter Mohamed Magariaf och Mohammad Mursi har tagit avstånd från såväl filmens innehåll som våldet.

Högerextremist kopplas till antimuslimsk film

(12-09-13) Den antimuslimska film som triggade igång attacken mot USA:s konsulat i Libyen har kopplats till högerextrema miljöer i USA. Efter att filmen uppmärksammats har oroligheterna spridit sig till flera länder.

Dödlig attack mot USA:s konsulat i Libyen

(12-09-12) USA:s ambassadör i Libyen och tre av hans medarbetare dödas på tisdagskvällen när en beväpnad mobb attackerade det amerikanska konsulatet i Benghazi. Anledningen till attentatet uppges vara en film som hånar profeten Muhammed. Även i Egypten utbröt oroligheter på grund av filmen.